Abdülkadir, Mbappe'yi solladı

Düzenleyen:
Abdülkadir, Mbappe'yi solladı

SPOR Haberleri

Tuttosport, 21 yaş altı oyuncular değerlendirmesinde genç yıldıza 180 milyon avroluk PSG’li yıldızın önünde yer verdi, Yusuf Yazıcı da bir başka sitede altıncı gösterildi.

Onu elbette bilen biliyordu ama G.Birliği maçı tam bir dönüm noktası oldu. Trabzonspor evinde başkent ekibine 1-0 mağlup durumdaydı. Takımlar ikinci yarıya çıkarken, Ersun Yanal, ‘kurtarıcı’ olarak genç bir ismi sahaya sürmüştü; Abdülkadir Ömür. Henüz 18 yaşındaki bu çocuk sürati, çalımları ve akıl dolu paslarıyla bir anda herkesi büyülemişti. Trabzonspor 1-0 geride olduğu maçı 3-1 kazanırken, Abdülkadir asistleri ve futboluyla Türkiye’nin gündemine oturmuştu. İşte o 18’lik delikanlı, bugün dünyanın da dilinde. İtalyanların ünlü Tuttosport gazetesi tarafından her yıl düzenlenen ve Avrupa’da forma giyen 21 yaş altı oyuncuların değerlendirildiği ‘Golden Boy-Altın Çocuk’ ödülüne 3 Türk futbolcu aday gösterildi.
> Bir başka gurur; Yusuf
Bunlardan biri Abdülkadir Ömür, diğeri Villarreal’de top koşturan Enes Ünal, üçüncüsü de Celta Vigo’ya transfer olan Emre Mor. Üç genç yetenek de 100 kişilik listede yer alırken, Abdülkadir’i bir adım daha öne çıkaran şey ise PSG’nin bonservisine 180 milyon avro ödediği Mbappe’nin önünde listede yer almasıydı. 2003 yılından bu yana dağıtılan ödülü kazanacak isim gazetecilerin oluşturduğu 30 kişilik bir grup tarafından belirleniyor. Bu arada bordo-mavililerin 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Yusuf Yazıcı ile ilgili de gururlandıran bir haber geldi. Whoscored sitesi, Avrupa’daki 21 yaş altı oyuncular arasında Yazıcı’yı 6. sırada gösterdi. Enes Ünal da 15. sırada yer alıyor. Dünyaca ünlü Whoscored, bütün futbolcuların ayrıntılı istatistiklerini tutuyor.  

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...