Kadıköy'de hasret derbisi

Düzenleyen:
Kadıköy'de hasret derbisi

SPOR Haberleri

Sezonun ilk derbisi bu akşam Kadıköy sahnesinde gösterime giriyor.

Sezonun ilk derbisi bu akşam Kadıköy sahnesinde gösterime giriyor. Bir tarafta Kadıköy’de oynadığı son 7 resmi maçı kazanamayan ev sahibi sarı-lacivertliler diğer tarafta ise Fenerbahçe’ye karşı son deplasman galibiyetini 2004-05 sezonunda (3-4) alan Kartal olacak. Skor tabii ki zirve yarışındaki konum açısından belirleyici olacak. Yarışın biraz uzağında kalan Fenerbahçe’ye beraberlik bile yaramazken, Beşiktaş ise puan ve puanlarla dönüp hem yara almak istemiyor hem de bir rakibinin evindeki avantajını yok etmek istiyor. Ki son iki sezonun şampiyonu siyah-beyazlıların bu sezon henüz ligde yenilgi görmediğini ve tek beraberliğinin Kasımpaşa mücadelesi olduğunu hatırlatalım.

Kadıköy'de hasret derbisi

ŞENOL GÜNEŞ’TEN FUTBOLCULARA DERBİ UYARISI

Zorlu bir maç trafiği içerisinde bulunan Beşiktaş, ilk kritik sınavını Fenerbahçe karşısında verecek. Sonrasında Leipzig ve Trabzonspor mücadeleleri olan siyah-beyazlılar derbiye “rahat” hazırlandı. Sebebi ise Porto zaferini ligdeki Konya galibiyetiyle desteklemesi ve moralini yükseltmesi. Şenol Güneş, galibiyetten başka bir düşüncesi yok. Sonuca gitmek için de kesinlikle sakin kalınmasını istiyor. Tecrübeli hoca, zirvenin 5 puan gerisinde kalan rakiplerinin galibiyet için yükleneceğini belirtiyor. 
>Golle başlamalıyız
Bu yüzden F.Bahçe’nin ilk dakikadan itibaren baskı kurmak isteyeceğini belirten tecrübeli hoca bunu da pas oyunu ve yardımlaşma ile çözme düşüncesinde. Güneş’in dikkat çektiği bir diğer konu ise  rakibin tahriklerinden etkilenmeden saha içinde kalınması şeklinde. Tecrübeli teknik adam gerçek kimliklerini sahada sergiledikleri takdirde istedikleri sonucu alabileceklerini vurgularken Quaresma ve Babel’den savunmaya yardım edilmesini istiyor. 

Cenk’in farklı heyecanı
Bu sezon mücadele ettiği her kulvarda golü bulunan Cenk Tosun’un kariyerinde eksik olan bir Fenerbahçe var. Süper Lig ekibiplerinden bir tek sarı-lacivertlilere gol kaydedemeyen formda golcü bu şanssızlığını bu akşam kırmak istiyor. 

Kocaman mutlu Güneş üzgün!
Derbiler özelinde teknik adamlara projeksiyon tuttuğumuzda Aykut Kocaman’ın başarısı, Şenol Güneş’in ise galibiyet özlemi dikkat çekiyor. Kocaman, Beşiktaş’a karşı ise 8 maçta 4 kez kazandı, 2 kez berabere kaldı, 2 defa da yenildi. Şenol Güneş ise  Kadıköy’de galibiyet göremedi. 6 farklı takımla sarı lacivertlilere karşı Kadıköy’de 5 beraberlik 14 mağlubiyet gördü.
 
5 milyon TL’lik derbi beklentisi
Skor ne olur bilinmez ama ekonomik anlamda derbinin kazananı ev sahibi Fenerbahçe. Tüm biletler satıldı. Kanarya, bilet satış geliri ve lisanslı taraftar ürünleriyle, derbiden önemli bir gelir elde edecek. Yaklaşık 20 bin kombine var. Bilet satışından ve Fenerium satışlarından yaklaşık 5 milyon liralık bir beklenti söz konusu. Ki takım da sahada galip gelirse 2.2 milyon liralık bir para da oradan gelecek.

Eljif Elmas sahne alıyor
Fenerbahçe’nin çok şeyler beklediği ve birçok kulübün peşinden koştuğu Eljif Elmas işi geç de olsa mutlu sonla noktalanmıştı. FIFA transferine onay vermişti. A Takım’la idmanlara çıkan ancak Ocak ayına kadar A Takım’da forma giyemeyecek olan Makedon orta saha oyuncusu, bugün Beşiktaş ile oynanacak U21 maçında sarı-lacivertli formayı giymesi bekleniyor. Herkes genç ismin oyununu merak ediyor
Ne! Derbi mi? Fener’e sorun! 
Evet sarı-lacivertliler bu sezon iyi bir görüntü sergilemiyor belki ama derbi maçı dendiğinde ise “Fenerbahçe” hep baskın çıkıyor. Mesela oynadığı son 8 derbi maçı da kaybetmeyen bir takımdan bahsediyoruz. Son olarak 27 Eylül 2015’te deplasmanda Beşiktaş’a 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, daha sonraki 8 derbide dörder galibiyet ve beraberlik elde etti. Ve bu maçlarda kalesinde gol sayısı ise sadece 2’ydi. 

Gözler eski Fenerliler’de
Siyah-beyazlılarda üç isim adına farklı ve biraz da duygusal bir mücadele olacak. Geçen sezon Fenerbahçe’nin en iyilerinden olan ve Beşiktaş’ı tercih eden Jeremain Lens, daha önce sarı-lacivertli formayı başarıyla terleten Gökhan Gönül ve Caner Erkin, Kadıköy’de olacak. Üçlüden Caner 11’de ama diğer ikisinin durumu Şenol Güneş’e bağlı.

Sonuna kadar savaşacağız
Fenerbahçeli futbolcular derbiyi değerlendirdi. Mehmet Ekici “Bizim için kolay olmayacak. Zor bir mücadele bizi bekliyor ama eğer şampiyon olmak istiyorsak, bu tür maçları kazanmamız gerekiyor” dedi. Valbuena ise “Taraftarlarımızın desteği bizim için çok önemli. Umarım stadımızı tıklım tıklım doldururlar. Maç boyunca desteklerini arkamızda hissederiz” diye konuştu. Janssen de “Saha içinde maçın sonuna kadar taraftarımız için savaşacağız” ifadelerini kullandı.
 
Alper Potuk’la 4 yıl daha
Fenerbahçe’den derbi öncesi imza haberi geldi. Sarı-lacivertli kulüp, Alper Potuk’la 4 yıllık yeni sözleşme imzalanması konusunda prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Futbol takımımızın oyuncularından Alper Potuk ile yapılan görüşmeler sonucunda, sözleşmesinin 4 yıl uzatılması yönünde prensip anlaşması sağlanmıştır. Oyuncumuzun imza töreni ve konuyla ilgili detaylar için önümüzdeki hafta gereken açıklamalar yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.  
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...