Vahid Amiri Trabzonspor'da | Vahid Amiri kimdir?

Düzenleyen:
Vahid Amiri Trabzonspor'da | Vahid Amiri kimdir?

SPOR Haberleri

Trabzonspor, birkaç gün önce Türkiye'ye getirdiği İranlı sol kanat oyuncusu Vahid Amiri'nin transferiyle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirim yaptı. Peki İranlı futbolcu Vahid Amiri kimdir?

Trabzonspor, İranlı futbolcu Vahid Amiri'nin transferi konusunda görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. 27 yaşından sonra İran Milli Takımının formasını giymeye başlayan sol kanat oyuncusu, kariyerinde ilk kez İran dışında boy gösterecek.

İranlı oyuncunun 2 yıllık maliyeti 1 Milyon 540 Bin Euro 

Serbest statüde yer alan Vahid Amiri'nin bordo-mavili kulübe 2 yıllık maliyete ise 1 milyon 540 Bin Euro oldu. Trabzonspor'un yeni transferi, 2018-2019 futbol sezonu için 750 Bin Euro, 2019-2020 futbol sezonu için 650 Bin Euro garanti ücret alacak. Futbolcunun menajeri Amir Saadati'ye ise menajerlik hizmeti olarak 140 Bin Euro ödenecek.  

Vahid Amiri, Trabzonspor'un 125. yabancısı oldu

Trabzonspor'un yeni transferi Vahid Amiri, bordo-mavili kulübün ilk İranlı oyuncusu oldu. Karadeniz ekibi, 51 yıllık tarihine ise tam 125 yabancı futbolcu sığdırdı.

Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'da sürdüren Trabzonspor, bir yandan da kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bordo-mavililer, bu bağlamda İranlı sol kanat oyuncusu Vahid Amiri'yi 2 yıllığına kadrosuna kattı. Amiri, Trabzonspor'un 125. yabancı oyuncusu oldu. 

1970-1971 sezonunda ikinci ligde oynadığı dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini yapan bordo-mavili ekip, Süper Lig tarihindeki ilk yabancı transferini ise 1985-1986 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh’a imza attırarak gerçekleştirmişti.

Yeni yönetimin ilk transferi 

Vahid Amiri, Trabzonspor'un çiçeği burnunda başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin de ilk yabancı transferi olarak dikkat çekiyor. 51 yıllık kulüp tarihinde bugüne kadar 125 yabancı oyuncu transferi sığdıran Karadeniz ekibi, aynı zamanda Amiri ile birlikte ilk kez bir İranlı futbolcuyu kadrosuna dahil etmiş oldu.

Kadroda 11 yabancı oldu 

Trabzonspor’un mevcut kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı da Amiri ile birlikte 11'e çıktı. Bordo-mavililer kadrosunda, Esteban, Pereira, Castillo, Onazi, Rodallega, Kucka, Ibanez, Sheydaev, Sosa, Novak ve Vahid Amiri'yi bulunduruyor.

VAHİD AMİRİ KİMDİR?

İran'ın Persepolis takımında oynayan ve İran Milli Takımı'yla Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda da boy gösteren 30 yaşındaki Amiri, İran dışına ilk kez çıkacak. İranlı futbolcu geçtiğimiz sezon Persepolis formasıyla 26 maçta 2 gol atarken 7 golünde hazırlayıcısı oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...