Kederden zafere!

Düzenleyen:
Kederden zafere!

SPOR Haberleri

Alanya ve Göztepe yenilgileriyle krize giren bordo-mavili takım, Kasımpaşa karşısında da Eduok ve Trezeguet’nin golleriyle geriye düştü. Sahne alan Burak ile Rodallega 2’şer defa ağları havalandırarak Karadeniz’de Fırtına’yı estirdi

Uğur Aktan

Süper Lig’de son iki maçını da kaybeden iki takımın buluşmasında Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında unutulmaz bir geri dönüşe imza attı. Dörtte dört yaptıktan sonra Galatasaray yenilgisiyle düşüşe giren Kasımpaşa’nın ilk yarıda bulduğu gollerle iki farklı öne geçtiği maçta, mücadeleyi bırakmayan Trabzonspor geriden gelerek kazandı. Maça oldukça iyi başlayan Kemal Özdeş’in takımı 22’de Eduok ile kaleyi yokladı. 30’da savunmadan çıkmaya çalışan Sosa’dan topu kapan Eduok, uzaktan bir şutla bu defa Onur’u mağlup etti: 1-0. Bu golden 7 dakika sonra Diagne’nin savunma arkasına attığı derin pasa hareketlenen Trezeguet, takımı adına farkı ikiye çıkardı: 2-0. Üst üste gelen gollerden sonra silkinen Trabzonspor devre biterken Pereira’nın ortasında Burak’ın kafasıyla soyunma odasına umutlu indi: 2-1. 

Hugo’dan röveşata

İkinci yarıya farkı bire indirmenin moraliyle başlayan Trabzonspor’da bu 45 dakikaya damga vuran isim ise Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega oldu. Burak’ın ceza sahasına girerken çizginin hemen dışında yerde kaldığı pozisyonda 53’te topun başına geçen Rodallega, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 2-2. Maçın gizli kahramanlarından Pereira’nın 72’de yaptığı ortada röveşatayla topu ağlara gönderen Rodallega sezonun en güzel gollerinden birine imzasını attı: 3-2. Öne geçtikten sonra rahatlayan ev sahibi takım 2 dakika sonra farkı ikiye çıkardı. Kucka’nın savunma arkasına attığı derin pasla topla buluşan Burak, uzaktan bilindik ayak içi vuruşuyla tribünleri coşturdu: 4-2. Böylece Trabzonspor, müthiş geri dönüşle galibiyeti zafere çevirmeyi başardı. 

İçimdeki çocuk ruhunu çıkardım

 

Geçen sezon Süper Lig’de 23 maçta 5 gol atan Hugo Rodallega, bu sezon 7. lig maçında bu rakama ulaştı. Maçtan sonra duygularını anlatan Rodallega, “İlk yarı bizim için kötüydü, ikinci yarı bambaşka oldu. Röveşata golüm güzeldi ama top çizgiyi geçtikten sonra hepsinin değeri aynı” dedi. Formasının arkasına yazdırdığı ‘Hugoito’ yazısı için de Rodallega, “Bu benim Kolombiya’daki lakabım. Onlara buradan seslenmek istedim. İçimde olan çocuğu çıkarmak için bu ismi yazdırmıştım” ifadelerini kullandı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...