Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Takım vasat

Takım vasat

SPOR Haberleri

Dirk Advocaat döneminde Fenerbahçe’de görev yapan Mario Been, sarı-lacivertlilerin kadrosunun yetersiz olduğunu söyledi. Hollandalı, Cocu’ya zaman tanınmasını da istedi.

EMİN ULUÇ

Fenerbahçe’de Advocaat’ın yardımcısı olarak mesai harcayan Hollandalı teknik direktör Mario Been, vatandaşı Phillip Cocu ve sarı-lacivertlilerin son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hollanda basınına konuşan Been, Ali Koç’un Cocu’ya biraz daha sabır göstermesi gerektiğini belirtirken Fenerbahçe’nin kadrosu için vasat yorumunda bulundu. “Oyuncularınız kadar iyisiniz” vurgusu yapan Mario Been “Fenerbahçe sezon başında önemli isimleri satmak zorunda kaldı ve yerlerine üst düzey transferler yapamadı. Jailson ve Benzia geldi ama hiçbir oyuncu hemen fark oluşturamaz. Ben de Feyenoord’u çalıştırırken finansal durumlardan dolayı genç oyuncularla kadro kurmak zorunda kaldım. Böyle olunca şampiyonluk yarışından uzaklaşıyorsunuz ama bu İstanbul’da duyulmak istenecek bir şey değil” açıklaması yaptı.

Baskıya dayanmak zor
Transferler üzerinden Damien Comolli’yi eleştiren Mario Been, kaleci tercihi sebebiyle ise vatandaşı Cocu’ya yüklendi. Harun tercihini yanlış bulan Been, Volkan için “O çocuk 10 yıldan fazladır Fenerbahçe’de ve takımı bir arada tutuyor. Ben Harun’un Volkan’dan iyi olduğunu düşünmüyorum” dedi. Ali Koç’un genç oyunculara fırsat vermek istediğini dile getiren Hollandalı “Ancak Fenerbahçe’nin başarı isteyen büyük bir taraftarı var. Galatasaray ve Beşiktaş’la rekabet etmek zorundasınız. Bunun baskısını da her an hissedebiliyorsunuz. Cocu’nun vasat bir takımı var. Ben kalitenin eksik olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Been “Umarım Ali Koç, Cocu’ya biraz daha zaman verir. Bence bunu yapmalı. Ama medya ve taraftar baskısına dayanıp dayanamayacağını bilmiyorum” yorumu yaptı.

Suçlu Comolli
Fenerbahçe’de kapının önüne konması an meselesi olan teknik direktör Phillip Cocu, sportif direktör Damien Comolli’yi hedef gösterdi. Oyuncularına “İdmanda başka, maçta başkasınız” suçlamasında bulunan Cocu, Comolli’yi de ateşe attı. Hollandalı “Josef ve Giuliano’nun takımda kalmasını istedim. Satılmamaları gerektiğini özellikle belirttim. Ama gönderildiler. Ben 4-3-3 sistemi oynatmayı planlıyordum ve buna göre transferler talep ettim. İstediklerim alınmadı. Elimdeki isimlerle en uygun sistemi uygulamaya çalıştım” dedi. Araları uzun süredir bozuk olan Cocu ile Comolli’nin zaman zaman çok sert tartışmalar yaşadığı belirtiliyor. Cocu’nun rahatsızlıklarına  rağmen istifa gibi bir düşüncesi yok.

Durmak yok yola devam!
Rize’den moralsiz dönen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde perşembe günü Slovakya temsilcisi Spartak Trnava ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Phillip Cocu yönetimindeki antrenman koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı, dar alanda pas organizasyonlarının ardından çift kale maçla sona erdi. Sarı-lacivertliler pazar günü de ligde Başakşehir ile karşılaşacak.

Güzel bir ayrılık olsun
Fenerbahçe Yönetimi, Phillip Cocu’nun menajerini İstanbul’a çağırdı. Menajer Rob Janssen’le İstanbul’da buluşan sarı-lacivertliler, Cocu’nun durumunu masaya yatırdı. Yönetim, olaysız bir ayrılık hedefliyor. Ancak istifa etmeyi düşünmeyen Cocu’nun vedası pek kolay olacak gibi değil.

Skrtel’den erken dönüş
Dinamo Zagreb maçı öncesi sakatlanan Martin Skrtel planlanandan daha önce formasına kavuşacak. Cocu’nun Başakşehir maçına kadar riske etmek istemediği Slovak stoperi, Reyes’in hayal kırıklığı yaşatan performansı nedeniyle erken sahaya sürecek. Takımla idmanlara başlayan Skrtel, Spartak maçında görev alacak.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...