Kartal pençesi

Kartal pençesi

SPOR Haberleri

Mustafa Pektemek iki golle, bir penaltı kaçıran Q7 üç asistle yıldızlaştı. Vagner Love tabelaya katkı yaptı. Roco ve Fink kendi kalesini vurdu. Orhan-Saadene'nin atılmasıyla Rize 9 kişi kaldı. Kara Kartal'ın liderle puan farkı üçe indi...

MURAD TAMER

Son dört maçını kazanamayan, 4-2 kaybettiği Genk maçında taraftarıyla arası açılan Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor'a patladı. Şenol Güneş sürprize imza atarak bu sezon ligde sadece 1 maçta 20 dakika şans verdiği Mustafa Pektemek'i ilk 11'de başlattı. Tecrübeli oyuncu da hocasını mahcup etmedi ve henüz 3. dakikadaki Quaresma'nın pasında attığı şık topuk golüyle takımını öne geçirdi. Orhan Ovacıklı'nın 10. dakikada kırmızı kart görmesiyle misafir ekibin gardı daha da düştü. Uzun süre sonra çift forvetle oynayan Beşiktaş, rakibinin de eksik kalmasının etkisiyle pozisyona girmekte zorlanmadı. Babel ve Lens'in yokluğunda şans bulan Gökhan Töre oyuna hırslı başladı ama sakatlanınca 33'te yerini Caner'e bıraktı. Stoperde Vida-Roco ikilisi rakip eksik olmasına rağmen güven vermezken ilk golün kahramanları 40'ta yine sahne aldı. Q7 ortaladı, Pektemek kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

Aksiyon filmi gibi
Şenol Güneş ikinci yarıya değişiklik yapmadan başlarken, Okan Buruk ise iki golün de geldiği sol kanatta görev yapan Mehmut Uslu'yu çıkarıp Fink'i oyuna aldı. İkinci yarıda neler yaşandı neler... Önce bir kişi eksik oynayan Çaykur Rizespor 49'da Roco'nun kendi kalesini vurmasıyla farkı 1'e indirdi. Ardından Love ceza sahası içinde indirildi ama oyun devam etti. Hakem Bülent Yıldırım'ın VAR sayesinde verdiği penaltıyı kullanan Quaresma'nın şutunu kaleci Gökhan kurtardı. Hemen ardından Saadane hakeme tepki gösterince ikinci sarı kartını gördü ve Çaykur Rize sahada 9 kişi kaldı. Oğuzhan 65'te yuhalanarak oyundan çıkarken yerine giren Medel büyük alkış aldı. 72'deki Caner'in şutunda Fink topu kendi kalesine gönderdi: 3-1. Quaresma 79'da bu defa Love'a 'al da at' dedi ve Beşiktaş haftaya oynayacağı lider Başakşehir'le puan farkını üçe indirdi: 4-1.

Bekledim sabrettim
Mustafa Pektemek, Şenol Güneş'in yönetimindeki Beşiktaş'ta ilk defa on birde forma giydi. İki golle takımını sırtlayan futbolcu, "Bekledim, sabrettim ve çalıştım. Elimden geleni yaptım. Önemli olan galip gelmemizdi. Bu bir başlangıç olur inşallah" şeklinde konuştu.

Fener'e takıldılar
Beşiktaş tribünleri maç 3-1'e geldikten sonra, "Fener-Rize el ele hep beraber kümeye" şeklinde tezahüratlar yaptı. Bilindiği gibi Rize dün Beşiktaş'tan bir puan alsaydı F.Bahçe düşme hattına inecekti.

Bizler gelip geçiciyiz
Maçın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Taraftar bizim için de her takım için de müşteridir. Aynı zamanda takımın sembolü ve gururudur. Hepimiz gelip geçiciyiz, taraftarla bir imaj veriyorsun dışarıya" diyerek tribün desteğini överken, "Genk maçı kötüydü. Seyirci-oyuncu ilişkisinin iyi olmasını bekliyordum, kısmen de öyle oldu. Rize'yi yenmek bizim için önemliydi ama oyun kalitesi olarak daha iyi olmamız gerekiyor. Daha farklı bitebilirdi. Mustafa Pektemek çalışıyor ve şansını iyi değerlendirdi" şeklinde konuştu. Maç sonrası genç Güven tribünlere üçlü çektirirken taraftarlar özellikle Şenol Güneş'i çağırdı. Hoca da geri dönerek taraftarın isteğini yerine getirdi ve statta coşkuyu katladı.

Töre yine sakatlandı
Beşiktaş'ta Gökhan Töre aylar sonra on birde çıktığı Rize maçında futboluyla tribünleri coşturdu. Fakat 10. dakikada bileğine aldığı Orhan Ovacıklı'nın (kırmızı kart gördü) darbesiyle 23 dakika idare ettiği oyundan 33. dakikada çıkmak zorunda kaldı.

Quaresma cezalı
Beşiktaş'ın önemli silahı Ricardo Quaresma dün gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve teknik heyetin canını sıktı. Portekizli futbolcu siyah-beyazlı takımın gelecek hafta Fatih Terim Stadı'nda Başakşehir'le oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Her şey olumsuzdu
Rizespor'un çalıştırıcısı Okan Buruk, "Beşiktaş’ı tebrik ederim. Her şey bizim için olumsuz gitti. Oyunu dengeledik ancak Bülent Hoca devreye girdi ve biz 9 kişi kaldık. Oyuncumuzun (Saadane) yaptığı da yanlış ama ilk yarıda rakibe göstermediği kartlar vardı" açıklaması yaptı.

Duran topta kötüyüz!
Beşiktaş'ın file bekçisi Karius maçı değerlendirirken, "Rakip uzun süre eksik kaldı, bu skoru çok abartmamak lazım. Savunmada derli toplu hâle gelmeliyiz. Duran toplardan gereğinden fazla gol yedik. Hücumda kaliteliyiz ama duran toplarda dikkatli olmalıyız" sözlerini kullandı.

2018'de bir ilk
Vodafone Park'ta 2018 yılında Beşiktaş'ın attığı bütün goller yabancı oyunculardan gelmişti. Siyah-beyazlı takımda iç sahada en son gol atan Türk oyuncu (Aralık 2017) Cenk Tosun olmuştu. Mustafa Pektemek şanssızlığı kırarak 2018'de içeride gol atan ilk Türk futbolcu oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...