Sen kal Koeman!

Düzenleyen:
Sen kal Koeman!

SPOR Haberleri

Hollandalı çalıştırıcıyla G.Saray’a kök söktürüp morallenen, Avrupa’da Anderlecht’i deviren Fenerbahçe dün de Alanyaspor’u mağlup etti. Goller Ayew, Frey imzalıydı. Sarı Kanarya ligde 6 maç sonra kazandı

EMİN ULUÇ

Erwin Koeman’la yeni bir sayfa açan Fenerbahçe, Sergen Yalçın’la aynı hedefe yönelen Alanyaspor’u konuk etti. İki takım da galibiyete hasretti. Sarı-lacivertliler tam 6 haftadır kazanamamış, Akdeniz temsilcisi de 4 haftadır puan alamamıştı. Ancak Galatasaray beraberliği ve Anderlecht galibiyetiyle öz güven kazanan Fenerbahçe, 30 bini aşkın taraftarının da desteğiyle bir adım önde başladı maça. Yoklukta ön libero olan Isla’nın, Koeman’la hayata dönen Valbuena’nın arzulu oyunuyla coşan sarı-lacivertliler, aradıkları golü 19’da buldu. Soldan aldığı topu çalımlarla taşıyan Valbuena, Isla’yı gördü. Şilili sağ çaprazdaki Ayew’e aktardı. Ganalı soluna çekip plaseleyerek kaleciyi avladı. Birleşmiş Milletler temalı jeneriklik gol, takım bütünlüğünü gösterirken, tribünleri de keyiflendirdi: 1-0. 24’te Elif’in pasına topukla dokunan Frey kaleci Haydar’a takıldıysa da, amacına ulaşmakta gecikmedi. 

Bitirim ikili

Valbuena ile iyi bir uyum yakalayan Frey, 31’de Fransız’ın soldan kullandığı frikiğe vurduğu kafayla ağları havalandırdı: 2-0. Valbuena son 3 maçında 2 gol, 3 asiste ulaşırken, Frey de son 5 maçında 4. kez skor üretmiş oldu. Fenerbahçe şarkılar söyleyerek gittiği soyunma odasından geri döndüğünde karşısında bambaşka bir Alanya buldu. Çok adamla hücum etmeye başlayan konuk ekip, 62’de çok tehlikeli geldi. Villafanez’in nefis ara pasıyla ceza sahasına sokulan Efecan’ın karşı karşıya vuruşunda Harun mutlak golü önledi. 70’te Fernandes’in kullandığı serbest vuruşta Harun bir kez daha kalesinde devleşti. 77’de Bobo’nun kafa vuruşunda topu kornere çelen yine Harun oldu. Gol için yüklenen Alanya’nın savunmasındaki açıkları değerlendirmek isteyen Fenerbahçe’ye set çeken isim ise sarı-lacivertlilerin altyapısından yetişen genç stoper Merih oldu. Alper Ulusoy maçı bitiren düdüğü çaldığında Fenerbahçe ligde tam 6 hafta sonra 3 puan almanın mutluluğunu yaşıyordu.

Sen kal Koeman!

Valbuena fırtınası 

Fenerbahçe, Mathieu Valbuena’yı yeniden keşfetti! Aykut Kocaman’dan sonra Phillip Cocu’nun da yüzüne bakmadığı Fransız yıldız, Erwin Koeman’ın takımın başına geçmesiyle forma bulmaya, attığı ve attırdığı gollerle de Fenerbahçe’yi uçurmaya başladı. Galatasaray derbisinde bir gol, bir asiste imza atan Valbuena, 2-0 kazanılan Anderlecht maçında da 1 gol, 1 asistle maçın yıldızı olmuştu. Valbuena, dün geceki Alanyaspor maçında da kilidi açan isim oldu. Fransız oyuncu ilk golün hazırlayıcısı olurken, ikinci golde de Frey’in kafasına âdeta topu oturttu. 

Koç ayakta alkışladı

63 dakika sahada kaldığı Alanyaspor maçında yüzde 88,6 başarıyla pas yapıp 3 kilit pas veren Valbuena, 4 tane de ikili mücadele kazanarak maça damgasını vurdu. “Savunmaya gelmiyor, topu ayağında çok tutuyor, ikinci yarılarda girince daha iyi oynuyor” gibi sözlerle kulübeye mahkûm bırakılan Valbuena, ilk 11 başladığı son 3 maçta 2 gol, 3 asistlik performansıyla bu görüşleri de çürütmüş oldu. Kadıköy’de bütün stat oyundan çıkarken Valbuena’yı alkışlarken, Başkan Ali Koç da taraftara eşlik etti. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...