Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hız canavarları görücüye çıktı

Düzenleyen:
Hız canavarları görücüye çıktı

T-Otomobil Haberleri

2017 Motobike İstanbul fuarı dokuzuncu defa kapılarını açtı. Geçen yıl 120 bin kişinin ilgi gösterdiği organizasyon, 26 Şubat’a kadar İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ali Çelik

ali.celik@tg.com.tr

Motobike İstanbul, Türkiye’nin ilk ve tek motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı. Meraklıların sabırsızlıkla beklediği organizasyonda yeni model motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra, kasklar, koruyucu aksesuarlar, montlar, eldivenler, botlar, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar ve çiftteker dünyasına dair aksesuarlar sergileniyor. Ayrıca son yıllarda oldukça ilgi gören elektrikli motosiklet ve bisikletleri de incelemek mümkün. Çeşitli show ve panellere ev sahipliği yapan fuar, geçen yıl Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Asya bölgelerinden de ziyaretçi çekmeyi başarmıştı. 20 bin metrekare alanda 255 katılımcı marka ile gerçekleşen organizasyona Ekonomi Bakanlığı, MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği), BISED (Bisiklet Endüstrisi Derneği), MOTODER (Motosiklet Sanayicileri Derneği) destek veriyor.

ALMANLARIN GURURU BMW G 310 R

lman üretici bu yıl ilk defa görücüye çıkartacağı G 301 R modeli ile oldukça iddialı. Tek silindir üzerine inşa edilen 313 cc’lik dört zamanlı motor, geriye doğru eğikliği ve 180° döndürülmüş silindir kafasıyla ağırlık merkezini düşürerek ön lastiğe doğru yönlendiriyor. Marka fuarda ayrıca R nine T / Pure / Racer, R 1200 GS ve K 1600 GT gibi modellerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Bir İtalyan Klasiği Vespa GTS 300 Super

Doğan Holding iştiraki olan Trend Motosiklet Pazarlama AŞ, fuara Piaggio, Vespa, Aprilia ve Moto Guzzi’nin yeni distribütörü olarak katılıyor. Vespa GTS,  iki tekerlekli araçlar tarihinde en sevilen motorlardan. 1955 GS 150, 1965 180 SS ve 1985 T5 “Pole Position”dan izler taşıyan GTS 300 Super, standart olarak en iyi elektronik güvenlik kontrol ögeleriyle donatılmış. Ayrıca akıllı telefonlarla bağlantı da kurabiliyor. 

Merakla bekleniyordu Bajaj Dominar 400

Motosiklet tutkunlarının büyük heyecanla beklediği Bajaj Dominar 400’ün Avrupa lansmanı Motobike İstanbul’da gerçekleştirilecek. Dominar 400’ün, su soğutmalı 35 HP gücündeki 375cc’lik motoru; 6500d/d 35nm tork üretiyor. 6 vitesli şanzıman ile 4 valf ve 3 bujisi bulunan motosiklet  aynı zamanda ön ve arka ABS fren sistemiyle de güvenliği ön planda tuttuğunu gösteriyor.  

Honda CBR 1000RR Samuray kılıçları

Dünyanın en büyük motor üreticisi olan Honda aynı zamanda en çok satan marka. Fuarda sergilenecek yeni silahları ise CBR 1000RR, CBR 650F, CB 650F, CRF 250 RALLY, X-ADV.

 

CRF 250 RALLY

Uzun hareket süspansiyonu, ABS frenleri, CRF450 RALLY’den esinlenilen 
gövdesiyle hava şartlarına karşı koruma sağlıyor. Uzun mesafeli turlar ve günlük işe gidiş geliş için motor arıyorsanız buna 
fuarda bir göz atın. 

X-MAX 300

Yamaha, TMAX’le sport scooter hareketini başlattığı günden beri bu segmentte liderliğe oynuyor. TMAX’in dinamik DNA’sı yeni X-MAX 300’ü şekillendirmede önemli rol oynamış. Scooter spor
 tasarımla inşa edilmiş. 11 yılda 130 bin satan kardeşi X-MAX 250’den bayrağı devralacak gibi görünüyor.

JAPON SAVAŞÇISI

Avrupa’da 160.000’den fazla satan ve son 7 yılda 3 defa World Supersport Championship’i kazanan YZF-R6, Yamaha’nın bugüne kadar ürettiği en popüler ve ekstrem supersport modellerden biri. 600 cc’lik efsanevi makine, R1’den türetilmiş en yeni şasi teknolojisine sahip. Zaten çizgileri R1’den ilham aldığını açıkça gösteriyor. M1 tipi merkezi hava girişi ve girintili çift LED farları motora agresif bir tarz katmış.

Fuar saatleri ve ücretler

Fuar biletleri bu yıl ilk defa biletix üzerinden satılıyor. Ziyaret saatleri bugün 10.00 ile 20.00 arası 25 TL, 25 Şubat Cumartesi 10.00 ile 20.00 ve 26 Şubat Pazar 10.00 ile 18.00 arasında 35 TL. Perşembe ve Cuma günü kadınlarla öğrencilere yüzde 50 indirim uygulanırken 4 günlük kombine biletlerin fiyatı ise 55 TL. 

27 kişiye 1 motosiklet düşüyor

2016 yılında daralan motosiklet pazarı 143 bin adet satış gerçekleştirmiş ve yüzde 13 küçülerek yılı 1,3 milyar TL ile kapatmıştı. Türkiye’de 2016 sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 3.003.733 adet. Yunanistan’da 6 kişiye 1 motosiklet düşerken, İtalya’da bu oran 7/1, ülkemizde ise 27 kişiye 1 motosiklet düşüyor. Sektör yöneticileri 2017 için 140 ila 160 bin seviyesi toplam satış öngörüyor. 
MOTED Kolları Sıvadı
Motosiklet Endüstrisi Derneği, Türkiye’de faaliyet gösteren 13 markanın ortak amaçlar için birleştikleri bir sektör derneği. Avrupa Birliği’nde motosiklet konusundaki politikaları yakından takip ederek, ülkemizde uygulanması için çalışmalar yapıyor. Motosiklet sürücülerinin güvenli sürüşü, eğitim altyapısı, ehliyet sistemi, yol düzenlemeleri gibi konularda oldukça aktif. Motosiklet algısının olumlu yönde değişmesi, trafik bilincinin oturması ve motosiklet kullanıcılarının artması için kolları sıvayan MOTED, mecburi trafik sigortası maliyetleri ve ithalatta uygulanan fonların kaldırılması için de çalışmalar yapıyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...