2. el pazarının hacmi yükseliyor

Düzenleyen:
2. el pazarının  hacmi yükseliyor

T-Otomobil Haberleri

2017 ilk 6 ayda sıfır km otomobil pazarı yaklaşık yüzde 8,6 azalırken, 2. elde ise yüzde 6’ya varan yükseliş gerçekleşti.

2017 ilk 6 ayda sıfır km otomobil pazarı yaklaşık yüzde 8,6 azalırken, 2. elde ise yüzde 6’ya varan yükseliş gerçekleşti. TÜİK verilerine göre ocak-mayıs ayı döneminde 2. el pazarında 2 milyon 87 bin 708 adet otomobil el değiştirirken, geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakam 1 milyon 962 bin 868 adet olmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan “Referanduma kadar yaşanan durgunluğun ardından hareketlenen 2. el pazarı şimdi Kurban Bayramı öncesi hareketlilik döneminde. İlk 5 ayda gerçekleşen 3 milyon adedin üzerindeki satış, yılın 6-7 milyon aralığında tamamlanabileceğini göstermektedir. Otoshops olarak 2017 senesi için satış hedefimiz 6 bin adetti. Altı aylık süreçte 4.000 adetlik satışa ulaştık” dedi. Denizaşan 2’nci el pazarında satışların 4-5 yaşındaki araçlarda yoğunlaştığını belirterek, dizel araçlara olan talebin yavaşladığını ve sedan araçların ülkemizde en çok tercih edilen kasa olarak öne çıktığını söyledi. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...