Yeni FIAT 500L Türkiye’de

Düzenleyen:
Yeni FIAT 500L Türkiye’de

T-Otomobil Haberleri

Yollara çıktığı günden itibaren bütün dünyada 400 binden fazla satan 500L yenilendi. Artık SUV özellikleri de kazanan otomobil 79,900 TL’den başlayan etiketlerle bayilerde yerini aldı.

İlk olarak 2012 yılında tanıtılan ve küresel çapta 400 bin adedi aşan bir satış başarısına ulaşan 500L, orijinal 500’e özgü değerleri ile ikonik kimliğini korurken, aile otomobilinin ferahlığı ve fonksiyonelliği ile birleştirmesiyle dikkat çekiyor. Tasarımı ve teknolojik altyapısı yenilenen 500L, aynı zamanda SUV özellikleri arttırılarak daha baskın bir karakter olarak tekrar karşımıza çıkıyor. Yeni 500L manuel vites ile eşleşmiş 1,4 litre benzinli, 1,3 ve 1,6 litre Multijet II dizel motorlarının yanı sıra 1,3 Multijet dizel motorda sunduğu otomatik şanzıman seçeneğine sahip. Şehirli karakterini yansıtan PopStar ve SUV kimliği taşıyan CrossPlus versiyonları ile dikkat çeken Yeni 500L, 7 koltuk kapasitesine sahip uzun karoserli Wagon versiyonu ile de geniş ailelere hitap ediyor. Yeni 500 L, ağustos itibari ile 79 bin 900 TL ile 105 bin 900 TL arasında değişen fiyatlarla Fiat bayilerinde yerini aldı.

Özgün tasarım ve renkli karakter
500L’nin PopStar versiyonda geçmişe yapılan en belirgin göndermeler, ön yüzdeki beşgen burun formu, bu bölümde yer alan logo taşıyıcı ve ızgara tasarımındaki krom detaylarda kendini gösteriyor. 500 ailesinin logosundan esinlenerek tasarlanan LED gündüz sürüş farları ise otomobilin yoldaki imzası niteliğinde. Ön yüzdeki yeniliklere ilaveten arka bölümde tamponun gövde rengi tasarımı ve ona eşlik eden krom süs parçaları albeniyi arttırıyor. Arka sis ve geri vites lambaları ise tamponun alt tarafında konumlandırılmış. CrossPlus gövde tipi ise sportif ve maskülen bir görünüm sergiliyor. Ön ve arka tamponlar üzerinde yer alan off-road siperlikler, kalın kontürlere sahip radyatör ızgarası ve yeni iki renkli, elmas kesimli 17 inç jantlar tasarım unsurları arasında yer alıyor. 

Benzersiz Kullanışlılık
4,24 m uzunluğa ve 1,66 cm yüksekliğe sahip otomobilin başarı sırrı, bu ideal boyutları verimli kullanabilmesinde yatıyor. Günlük hayattaki koşturmacanın gerçek ihtiyaçlarını karşılamak için sunduğu geniş iç mekân ve bagaj hacminin yanı sıra şehir trafiğinde yüksek manevra kabiliyeti, kolay sürüş ve park kolaylığı rakiplerinin karşısında elini güçlendiriyor. Fiat 500L, 5 kişilik oturma pozisyonunda sunduğu 455 litrelik bagaj hacmi, koltuklarının ihtiyaca göre ayarlanmasıyla daha da genişliyor. 

Pazar ivme kazanıyor
Beklentilerinin değiştiğini ve SUV tercihlerinin arttığını söyleyen Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç “Yeni 500L, aile ve SUV aracının özelliklerini bir arada topluyor. Ülkemizde yaklaşık 10 bin satış adedine ulaşan Fiat 500L, Avrupa ve Türkiye’de segmentinin lideri.” dedi. Aytaç ayrıca Türkiye otomotiv pazarının, yılbaşındaki tahminlerin üzerinde ilerlediğine değinerek şunları söyledi: Pazarın dinamiklerine baktığımızda, sene sonunda 900 bin-1 milyon bandına ulaşacağını öngörüyoruz. Yıl sonu otomobil + hafif ticari satış tahminimiz 925.000 seviyesinde. Fiat markası olarak ilk 7 ayda toplam 60 bine yakın satış gerçekleştirdik. Otomobil-hafif ticari araç satış dengesini de yine neredeyse yüzde 50/50 sağlamış durumdayız. Egea ailesinin toplam satışı 70 bine erişti. Sadece 2017’de 25 bin adet satış gerçekleşti ve geçen yıl olduğu gibi bu yılın ilk 7 ayında da Türkiye’de en çok satan model Fiat Egea oldu. Sonuç olarak piyasa gayet pozitif ilerliyor.

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...