Continental’den önemli uyarı

Düzenleyen:
Continental’den önemli uyarı

T-Otomobil Haberleri

Yaz lastikleri soğuk havada hem yol performansını kaybediyor hem de daha hızlı aşınıyor. Kış lastiği kullanımı ekonomik olarak da avantaj sağlıyor.

Araçların mevsim ve hava şartlarına karşı uygun lastik seçimi sürüş güvenliği, araç performansı ve konfor açısından oldukça önemli. Tüm dünyada meydana gelen trafik kazalarının çoğu, olumsuz hava şartlarına bağlı olarak gelişiyor. Dolayısı ile lastik seçimi hayati bir önem taşıyor. Aynı zamanda ekonomik olarak düşünüldüğünde kış lastiği kullanmak sanılanın aksine daha akıllı bir çözüm alternatifi oluyor. Yaz lastikleri +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında sertleşerek risk oluşturuyor. Kış lastikleri, üretimlerinde kullanılan özel hamur karışımları sayesinde çok düşük sıcaklıklarda maksimum performans göstermeye yönelik üretiliyor. Bu yüzden mevsimine uygun ürün kullanmak lastik ömrünü de arttırıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, yanlış lastik seçiminin kazalara davetiye çıkarmasının yanı sıra ekonomik olarak da sürücüleri istenmeyen durumlarla karşı karşıya getirdiğini söyledi. Akay söyle devam etti: Doğru lastik seçimi yapmadığımız zaman sadece kendi güvenliğimizi değil yoldaki diğer sürücülerin veya yayaların güvenliğini de tehlikeye attığımızı unutmamamız gerekiyor. Yanlış lastik kullanımı güvenlik kadar ekonomik boyutta da önemli. Örneğin otomobilimizi 100 bin km kullandığımızı varsayarsak, 2 takım yaz lastiği ile bu 100 bin km mesafeyi almak yerine, 1 takım yaz lastiği 1 takım da kış lastiği ile hem yaz şartlarında maksimum performans elde etmiş hem de kış şartlarında üst düzey güvenlik sağlayarak lastiklerimizi kullanmış oluruz. Kışın yaz lastiği kullanmak lastiklerin daha çabuk yıpranmasına sebep olurken aynı şekilde yazın kış lastiği kullanmaya devam etmek lastikte hasar oluşmasına yol açacaktır. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...