5 dolarlık bilgisayar tanıtıldı

Düzenleyen: / Kaynak: TeknoKulis
5 dolarlık bilgisayar tanıtıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknoKulis

Yeni Raspberry Pi bilgisayar sadece 5 dolar fiyat etiketine sahip.

The Raspberry Foundation, küçük ve farklı amaçlar için kullanılabilen bilgisayarlarını çıkarmaya devam ediyor. Her yıl tanıtılan Raspberry Pi bilgisayarlar önceki yıla göre daha küçük ve daha ucuz oluyor. Geçtiğimiz sene dörtdüncü Raspberry Pi bilgisayarını tanıtan firma bugün de en yeni Raspberry Pi bilgisayarı Pi Zero'yu tanıttı.

Sadece 65mm x 30mm x 5mm boyut ölçülerinde olan Pi Zero, sadece 5 dolar fiyat etiketine sahip olmasıyla dikkatleri üzerine topladı. Bünyesinde, 1GHz hızında Broadcom işlemci ve 512MB RAM barındıran cihazda, microSD kart girişinin yanında, 1080p çözünürlüğe ve saniyede 60 kareye kadar destek veren mini-HDMI ve microUSB girişi bulunuyor.

Özel Raspbian işletim sistemini çalıştıran cihaz, şu an için sadece ABD ve İngiltere'de satışa sunuldu. Cihaza ekstra temel kit satın alırsanız fiyatının 27 dolara çıkacağını belirtelim.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknoKulis
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...