Steam oyunları Playstation 4'te oynanabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: TeknolojiOku
Steam oyunları Playstation 4'te oynanabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknolojiOku

Fail0verflow isimli grup dijital oyun satış platformu Steam'i Playstation 4'te çalıştırmayı başardı

Daha önce Playstation 4'ü Linux tabanlı bir bilgisayara dönüştüren Fail0verflow grubu bu kez bu başarılarını ilerleterek bilgisayar oyuncularının en çok kullandığı dijital oyun satış platformu olan Steam'i Playstation 4 üzerinde çalıştırmayı başardı. Eğer grup yöntemlerini tüm PS4 kullanıcılarına ulaştırırsa Playstation 4 oyuncuları bilgisayar oyunlarını PS4 cihazları için satın alıp oynayabilecek.

Bu durum oyuncuların oyunları daha ucuza almasına da neden olabilir. Örneğin GTA 5 oyunu bilgisayar platformunda ortalama 200TL'ye satışa çıkarken Playstation 4 için ortalama 250TL'lik fiyat etiketiyle satışa çıkmıştı. Eğer PS4 kullanıcıları Steam'i Playstation üzerinde kullanabilirlerse istedikleri oyunun bilgisayar versiyonunu satın alarak Playstation 4'te oynayabilecek, böylelikle oyunu daha uygun bir fiyatla satın almış olacak. Hatta bir oyuncu eğer üst seviye oyun kalitesi beklemiyorsa PS4'e çıkan özel oyunları oynamak istiyorsa hem bilgisayar hem de PS4 oyunlarını oynayabileceği için bir oyun bilgisayarı yerine PS4 almayı tercih edebilecek.

Teorik olarak PS4 oyuncularının Steam'i PS4 cihazlarına yüklemesi mümkün olsada PS4'ü bir bilgisayar olarak düşündüğümüzde bilgisayar oyunları için alt seviye bir donanımda kalıyor. Ayrıca Fail0verflow şimdilik bu yöntemi kimseyle paylaşmayacağını söylüyor. Öte yandan bu yöntemi grup yaygınlaştırsa bile Steam'in PS4'te çalışmasının Sony'nin zararına olacağı ve Sony'nin buna izin vermeyeceği düşünülüyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknolojiOku
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...