Bu şehirde selfie - özçekim yasak

Düzenleyen: / Kaynak: TeknoKulis
Bu şehirde selfie - özçekim yasak

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknoKulis

Selfie - özçekim fotoğraflar tehlikeli bir boyuta ulaştı diyebiliriz. Son yıllarda selfie çekeyim derken kaza geçiren ve hayatını kaybeden insan sayısı giderek artıyor.

İşte bu ölümlü kazalara geçtiğimiz günlerde yenileri eklendi. Hindistan'da geçtiğimiz hafta 3 kişi, deniz kenarında selfie çekerken hayatını kaybetti. Daha öncesine bakıldığında da Hindistan'da başka selfie ölümlerinin olduğu görülüyor.

Yaşanan bu üzücü olaylardan sonra yönetimler de harekete geçmiş durumda. Geçtiğimiz eylül ayında, Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde yeni bir uygulamanın yürürlüğe gireceği ve "selfie çekmenin yasak olduğu bölgeler"in belirleneceği bildirilmişti. İşte bu uygulamanın devamı olarak Maharaşta eyaletinin başkenti olan Bombay'da selfie çekilmenin tehlikeli olduğu 15 bölge belirlendi ve buralara ilgili uyarılar da yerleştirilecek. Tüm uyarılara rağmen selfie çekenler olursa ceza verilecek.

İlk etapta Marine Drive, Chowpatty Beach, Bandra Bandstand, Worli'deki kaleler, Bandra, Dadar ve Juhu sahillerinden söz ediliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknoKulis
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...