Apple kendi rekorunu kırdı

Apple kendi rekorunu kırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, 2015'in son 3 aylık döneminde 75.9 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı bu gelirde kartı ise tam 18.4 milyar dolar.

Her zaman yılın son çeyreği Apple için en yüksek karın elde edildiği çeyrek olmuştur. Zira yeni iPhone modelleri bu dönemde en aktif şekilde satılmış oluyor ve bu durum firmanın gelir ve karına büyük etki ediyor. Zaten firma tarihinin en yüksek karını 18 milyar dolarla geçtiğimiz yılın aynı döneminde elde etmeyi başarmıştı. Apple bu sefer ise bu rekorunun da üzerine çıkmayı başardı. Bugün kendi mali yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Apple, 2015'in son 3 aylık döneminde 75.9 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Apple'ın bu gelirden karı ise tam olarak 18.4 milyar dolar olmuş. Öte yandan Apple bu tarihi çeyrekte, toplam 74.78 milyon adet iPhone, 9.8 milyon iPad, 5.7 milyon adet Mac satışı gerçekleştirmeyi başardı. Apple'ın CEO'su Tim Cook bu rakamların yanında iPhone, Apple Watch ve Apple TV'de tüm zamanların en iyi satış rakamlarına ulaştıklarını söyledi. Apple ayrıca Mac, iPad, iPhone, iPod touch, Apple TV ve Apple Watch cihazlarıyla birlikte toplam 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcısının bulunduğununu belirterek ürün serisi içinde artan çeşitliliğe dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...