Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple’dan şaşırtıcı tahmin !

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Apple’dan şaşırtıcı tahmin !

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Teknoloji devi Apple, 10 yılı aşkın sürenin ardından ilk kez satışlarında düşüş olacağı tahmininde bulundu.

Teknoloji tutkunlarının tercih ettiği ilk markalardan biri olan Apple, 10 yılı aşkın sürenin ardından ilk kez satışlarında düşüş olacağı tahmininde bulundu. Bu durum akıllı telefonlar pazarının doyma noktasına gelmesi ve Çin’deki büyümenin şirketin daha önce görülmemiş ekonomik ilerlemeyi sürdürmesi için yeterli olmadığı düşüncelerini destekledi. Apple, dün yaptığı açıklamada, yılın ilk 3 ayı içerisindeki gelirin 50 milyar dolar ila 53 milyar dolar arasında gerçekleşebileceğini duyurarak, 2003 yılından bu yana ilk kez düşüş yaşandığını ve analiz uzmanlarının tahminlerinin 55.5 milyar doların altında olduğunu belirtti. Öte yandan iPhone satışları, proje eksikliği ve iyileştirme kaygıları nedeniyle düşerken, iPhone’nun ilerleyişi artık sınırına ulaştı ve Çin’deki ilerleme de dünyanın geri kalanındaki düşüşü telafi edemeyecek düzeye geldi. Apple son derece kazançlı olmaya devam ederken, Aralık çeyreğinde 75.9 milyar dolarlık satışlarda 18.4 milyarlık kazancı ile bir rekora imza attı.

SAMSUNG BEKLENENİN ALTINDA

Teknoloji dünyasında adından sıkça söz ettiren Samsung ise, beklenenden daha az sonuç aldıklarını açıkladı. Apple’ın CEO’su Tim Cook Çin’de büyüyerek ve yeni servis ve ürünlerini piyasaya çıkararak ticaretin gelişmesine katkı sağlasa da, şirketin iPhone’a olan bağlılığı markanın rekabetteki düşüşüne engel olamadı.

Yatırım bankacılığı şirketi Mizuho analistlerinden Abhey Lamba, şirketin farklı ürünlerinin ve diğer ürünleri lanse edecek imkanlarının da bulunduğunu kaydederek, iPhone düşüşlerinin ortaya çıkan boşlukları doldurmasının çok güç olduğunu kaydetti. Lamba, şirketin geleceğinin akıllı telefon piyasasında olacaklara bağlı olduğunu kaydetti.

Apple’ın iPad satışları da düşüşe devam ediyor. 16 tablet satışları 17.3 tahmini ile kıyaslandığında 16.1 milyona düşerken, Mac satışları ise 5.5 milyon satışa kıyasla 5.31 milyona düştü. Apple hisse senetleri raporun ardından yüzde 2.2 oranında gerilerken, New York’ta kapanışı yüzde 1’den daha az bir oranla yaptı.

ÇİN FAKTÖRÜ

Apple’ın Finans Direktörü Luca Maestri, şirketin dünyanın her yerinde oldukça farklı ekonomik çevrenin etkilerini hissettiklerini ifade ederek, Apple’ın Çin’deki, özellikle Hong Kong’daki gevşekliği anlamaya başladığını söyledi. Maestri, “Sahip olduğumuz ticari fırsatları hesaba katmalısınız. Ancak, ekonomik çevrenin gerçekleri şu anda uygun değil” dedi.

Maestri, Brezilya, Kanada, Japonya ve Rusya’nın da yavaşlamaya dair sinyalleri göstermeye başladığını kaydederek, durgunluk yaşayan çok sayıda ekonomi olduğunu sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...