Merhaba 4.5G

Düzenleyen:
Merhaba 4.5G

TEKNOLOJİ Haberleri

Telefonu ve sim kartı 4.5G'ye uyumlu abonelerden onay verenler dün gece itibarıyla 4.5G hizmetini kullanmaya başladı

Mobil internet kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği gün nihayet geldi. GSM operatörleri internet hızını 10 kat artıracak 4.5G teknolojisini dün gece 00:00 itibarıyla 81 ilde hizmete sunmaya başladı. 4.5G'ye uyumlu telefon ve SIM karta sahip abonelerden onay verenler dün gece itibarıyla 4.5G hizmetini kullanmaya başladı. Telefon ve sim kartları uyumlu olduğu halde 4.5G'ye geçmeyenler ise bağlı bulundukları operatöre SMS göndererek ya da bayi ve çağrı merkezlerini arayarak 10 kat hızlı internetle tanışabilecek. 
4.5G'de hız, kullanılan cihazlara göre değişmekle birlikte veri indirmede 100-150 Mbps'ten başlayıp 375 Mpbs seviyelerine kadar çıkacak. 2GB büyüklüğündeki bir video, 3G'de 780 saniyede yüklenirken, 4,5G'de 54 saniyede indirilebilecek. Yeni teknolojiyle internet üzerinden artık kesintisiz ve daha hızlı oyun oynanabilecek. İnternet hızı, frekans, kapsama alanı, baz istasyonu, coğrafi şartlar, şebeke yoğunluğu, cihaz ve internet sitesinin durumuna göre değişiklik gösterebilecek.
YÜKSEK FATURA ŞOKU YAŞAMAYIN
Yeni döneme geçişte mobil aboneleri uyaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 4.5G teknolojisi ile yüksek hızlı hizmetin, yüksek maliyete sebep olabileceğini belirterek, "Burada hız çok yüksek ama bir yandan da cepleri yakabilir. Tedbirli olmakta fayda var. Çeşitli kademeler var 3, 5, 8, 9 gibi. Bu kademelere dikkat etmemiz lazım. Ne kadar yüksek hızla gidersek, o kadar kısa zamanda bilgiye erişilebilir ama faturası o kadar yüksek olur. Bunu kendileri ayarlayacak. Zaman çok önemli, para önemsiz ise istedikleri hızla gitsinler. Para da zaman da kendileri için önemliyse ortalama hızları tercih etsinler. 'Benim zamanım çok, para fazla gitmesin' diyorlarsa, daha alt seviyedeki hızı seçmelerinde fayda var. Sonunda fatura önlerine gelince '4,5G de ne kadar kazıkmış' diye bir şikayet olmasın istiyoruz. Herkes bütçesine göre, yorganına göre ayağını uzatarak iş yapsın" dedi.
Yıldırım, 2023'te 4.5G'nin nüfus olarak yüzde 95'i kapsayacak hale geleceğini belirterek, "Bugünden yarına her tarafta 4.5G çekecek diye düşünmesinler. Bunun zamana ihtiyacı var. Bölünmüş yolları 10 yılda bu noktaya getirdiğimiz gibi 4.5G'de de 780 bin kilometrekare 79 milyon nüfusun yaşadığı alanlarda da yapılacak altyapıyla çekim gücü, hızı artmış olacak" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...