iPhone SE'nin satışları kötü başladı

iPhone SE'nin satışları kötü başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın yeni 4-inçlik akıllı telefonu iPhone SE'nin satışları beklentilerin altında izliyor.

Apple'ın küçük ekranlı akıllı telefonları tercih eden tüketiciler için ürettiği yeni akıllı telefonu iPhone SE geçtiğimiz günlerde satışa sunulmuştu. İlk verilere göre iPhone SE tüketicilerden beklediği ilgiyi görmedi.

1459369181_iphone-se-satis.png

Slice Intelligence'ın paylaştığı bilgilere göre iPhone SE'nin ilk günlerdeki satış oranları Apple'ın diğer cihazlarına göre oldukça geride kalıyor. Cihazın ilk günlerdeki satış oranı iPhone 6'nın ilk günlerdeki satış oranıyla kıyaslandığında iPhone SE aynı süre içinde iPhone 6'nın sadece %3'ü kadar satabilmiş. Haliyle Apple'ın marka algısının bu cihazda çok da etkili olduğu söylenemez.

Ayrıca Slice Intelligence iPhone SE satın alan kullanıcıların %16'sının Android'ten iPhone SE'ye geçiş yaptığını da belirtiyor. iPhone SE'nin ilk günlerde beklenenin altında bir sayıda satılmasının arkasındaki temel nedenin cihazın tasarımsal açıdan iPhone 5S ile aynı olması ve artık kullanıcıların ihtiyaçları için 4-inç ekranın yeterli olmama ihtimali olduğu tahmin ediliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...