MOBESE'nin babası

Düzenleyen:
MOBESE'nin babası

TEKNOLOJİ Haberleri

İstanbul'a MOBESE sistemini kuran Ekin Technology, bugün Türkiye’deki MOBESE kameralarında yüzde 75 oranında pazar payına sahip.

ÖMER TEMUR

İstanbul'a MOBESE sistemini kuran Ekin Technology, bugün Türkiye’deki MOBESE kameralarında yüzde 75 oranında pazar payına sahip. Abu Dhabi, Ankara, Bakü, Dubai, Stuttgart, İstanbul, New York ve Ottawa’da merkez ve ofisleri bulunan firma yazılım konusunda da iddialı. 110 milyon liralık cirosunun yüzde 80'inin ihracattan sağlayan Ekin Technology Türkiye'deyazılım ihracatı yapan en büyük ikinci firma konumunda. 

GÖZÜNÜ SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİLE DİKTİ

İleride sürücüsüz otomobillerde yer almak  istediklerini belirten Akif Ekin, "Patrol'le sürücüsüz araçlar aslında aynı teknolojiyi kullanıyor. Orada da yeniliklerimiz olacak. Türkiye'nin de bu alanda yatırım yapması gerekiyor" dedi.

Akıllı devriye bisikleti

Ekin Technology Patrol’deki deneyim ve tecrübesini bisiklete de taşıdı. Dünya lansmanı Amsterdam'da düzenlenen Intertraffic Fuarı’nda yapılan “Ekin akıllı devriye bisikleti“ (Ekin smart patrol bike), park halindeki araçlar ile saatte 200 km hızla giden araçların bile hızlarını ve plakalarını bisiklet üzerinden takip etme imkanı sunuyor. Elektrikle çalışan ve saatte 75 km hız yapan akıllı devriye bisikletinin menzili ise 100 kilometre. ‘Akıllı devriye bisikleti’ ile, kanun uygulayıcı birimler, motorlu taşıtların limitlerini aşan alanlara dahi girerek denetleme görevini yapabilecekler. Bu sayede trafik sıkışıklığı olan yollarda veya kalabalık içinde bile kolaylıkla hareket edebilecekler. 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...