140 karakterde sona doğru

140 karakterde sona doğru

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, 140 karakter sınırı konusunda belki de en radikal değişikliklerden biri için hazırlanıyor.

Twitter'ın bu denli geniş kitleler tarafından benimsenmesini sağlayan en önemli özelliği kullanıcılarının mesajlarını kısa ve öz ifadelerle verebilmesi. Fakat 140 karakter sınırlaması özellikle bazı bağlantıları ve görselleri bu tweet'lere eklediğinizde çok daha kısıtlayıcı bir hale dönüşebiliyor.

Fakat bu durum yakın bir zamanda değişecek gibi duruyor. Zira Bloomberg'de yer alan bir habere göre, sosyal ağ URL'lerin ve görsellerin tweet'lerdeki karakter limitlerine dahil edilmemesi için bazı adımlar atmaya hazırlanıyor.

Halihazırda, bağlantılar ve resimler tweet'lerde 23 karaktere kadar yer tutabiliyor. Bu da kullanıcıların normalde bir tweet'le anlatabileceği şeyi birden fazla tweet'le anlatmasına ya da görece uzun metinleri ekran görüntüsü alarak paylaşmalarına neden oluyor.

Twitter tarafından konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de, sosyal ağın bu alandaki sınırlandırmaları kaldırma ya da değiştirme gibi meseleleri açıkça konuşmaya başladığı bilinen bir gerçek. Bu doğrultuda bağlantı ve görsellerin karakter sayımına dahil edilmemesi önemli bir adım olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...