Apple 1 milyarıncı iPhone'u sattı

Apple 1 milyarıncı iPhone'u sattı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın akıllı telefon modeli iPhone dün itibariyle 1 milyar barajını aştı.

ABD merkezli teknoloji devi dün tarihi bir an yaşadı. Son iki çeyrekte satışlarında azalma yaşanan ve bu azalmanın şirketin karlılığının da düşmesine neden olduğu belirtilen iPhone'lar 1 milyar rakamına ulaştı. Şirketten yapılan açıklamada dün 1 milyarıncı iPhone'un satıldığı bilgisine yer verildi. 2007 yılında Apple'ın kurucusu ve dönemin CEO'su Steve Jobs'un tanıttığı ve kısa sürede telefon piyasasına yön veren iPhone zaman içinde hatırı sayılır bir değişime uğradı. Ancak Apple'ın inovasyon alanındaki başarısının en önemli sembollerinden biri olarak görülen iPhone'un artık oyunun kurallarını belirlemekten ziyade rakiplerini takip eden bir konumda olduğu eleştirisinde bulunanların sayısı da az değil. 

APPLE KAN KAYBEDİYOR 

Geçtiğimiz günlerde 3'üncü çeyrek rakamlarını açıklayan Apple'ın ciddi bir kar kaybı yaşadığı görülmüştü. 

2'nci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre, Apple'ın iPhone satışları yüzde 14,9 düşüşe sahne olmuş, şirket bu dönemde 40,4 milyon adet iPhone satarak ciddi bir gelir kaybı yaşadığını duyurmuştu.  

Aynı dönemde iPad satışları yüzde 8,7 azalarak 9,9 milyon, Mac (laptop ve masaüstü) bilgisayar satışları da yüzde 11,4 düşüşle 4,2 milyon seviyesinde kaldığı bilgisine yer verilmişti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...