Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YouTube'da önemli değişiklik

YouTube'da önemli değişiklik

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın tartışmasız en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, video izleme keyfini bozan "ek açıklamalar" yani "annotations" özelliğinin ne zaman kaldırılacağını açıkladı.

Video içerik alanında bir devrim olarak nitelendirilen YouTube, kullanıcılarının sinirlerini bozan şeyleri de yok etmeyi ihmal etmiyor. Geçtiğimiz dönemde zorunlu reklamların kaldırılacağını açıklayan Google, şimdi de Annotations yani Ek Açıklamalar özelliğini 2 Mayıs'ta tarihe gömmeye hazırlanıyor.

EK AÇIKLAMALAR DA NEDİR?

YouTube'un Ek Açıklamalar yani Annotations özelliği, 2008 yılında yaşanan HTML5 devrimiyle birlikte ilk kez karşımıza çıkmıştı. O dönemde daha amaca yönelik kullanılan bu video üzerinde yer alan açıklamalar, artık izlemeye çalıştığımız videonun her yerini doldurarak seyir keyfini yok etme amacı taşıyora benziyordu.

2 Mayıs tarihinden itibaren Annotations Editor yani düzenleme aracı artık kullanılmayacak ve doğal olarak da artık videoların üzerine ekstra açıklamalar yazmak mümkün olmayacak.

Bu arada ek açıklamalar özelliğinin izleyiciye tercih imkanı sunan hikaye videoları hazırlanabilmesinin de önünü açmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...