HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Milyonlarca iCloud hesabının hack’lendiği iddiasına Apple’dan yanıt

Düzenleyen: /
Milyonlarca iCloud hesabının hack’lendiği iddiasına Apple’dan yanıt
Apple, İcloud, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın önde gelen firmalarından biri olan Apple, bu kadar popüler olması nedeniyle hacker’ların radarından ayrılmıyor. Kötü niyetli hacker’lar devamlı olarak Apple sunucularına saldırıyor ve iCloud bilgilerini ele geçirmek için çalışıyor.

Turkish Crime Family isimli bir türk hacker grubu geçen günlerde milyonlarca Apple hesabının ellerinde olduğunu ve Apple’ın istedikleri ücreti vermesi karşılığında hesapları silmeyeceklerini açıkladı.  Apple’a 7 Nisan tarihine kadar süre veren grup, 75 bin dolar değerinde bitcoin veya 100 bin dolarlık iTunes hediye kartı verilmediği takdirde bu tarihte tüm hesapları sileceğini ileri sürdü. Hatta bu durumu kanıtlamak için Motherboard isimli siteye ulaşan ekip, bir videoyla durumu izah etti. Videoda bir kadının iCloud hesabına erişen ekibin tüm fotoğrafları görüntüleyebildiği ve hesabı silebildiği görülüyordu. Videonun doğru mu yoksa sahte mi olduğu bilinmiyordu. Fakat bu bilgiler kullanıcıları tedirgin etmeye yetti.
 
Apple yaptığı açıklamayla kullanıcıların içini rahatlattı. iCloud hesaplarının devamlı olarak takip edildiğini ifade eden Apple, hesaplara izinsiz bir erişimin yapılmadığını belirtti. Ayrıca bu tehditi yapan ekibi bulmak için güvenlik güçleriyle iletişimde olduklarını dile getirdi. Öte yandan bu tarz güvenlik sorunları yaşamamak güçlü şifre kullanılması, her sitede aynı şifrenin kullanılmaması ve iki faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılması tavsiye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...