Samsung Galaxy S8 satışları hayal kırıklığı

Düzenleyen: / Kaynak: TeknolojiOku
Samsung Galaxy S8 satışları hayal kırıklığı

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknolojiOku

Yatırımcıdan gelen ve aracı kurum analistlerine aktardığı bir raporda, Samsung Galaxy S8 ve S8+ amiral gemisi cihazlarının geçen yılki Galaxy S7 akıllı telefonları kadar hızlı satış yapmadığı belirtiliyor.

Samsung Electronics, çok beklenen Galaxy S8 ve S8 + Android destekli akıllı telefonlarınsatışlarını Nisan ayı sonlarında başlattı ve iki buçuk aydır satışta olmasına rağmen, Güney Kore’li üreticinin Galaxy S7’nin geçen yılki satışlarına göre % 20 daha az cihaz sattığı söyleniyor.

Rakamlarla baktığımızda, Samsung, ilk iki ayda 9.8 milyon Galaxy S8 ve S8+ birimi sattı. Bu, geçen yıl satılan 12 milyon Galaxy 7 biriminden yaklaşık yüzde 20 daha düşüktü. Analistler, neden olarak ise ürünün kalitesinden ziyade çok satılan akıllı telefon pazarından kaynaklandığını söyledi.

Bununla birlikte Samsung, resmi lansmanından üç hafta sonra Mayıs ayı ortasında Galaxy S8/S8+ cihazlarının global gönderilerinin 10 milyon adedi aştığını açıkladı. Yerel analist, "10 milyon sevkiyattan bu yana, satışların yavaşlamasından dolayı muhtemelen satış rakamları açıklanmıyor" dedi ve "S8'in S7'den daha az sattığını düşünüyoruz" diye belirtti.

The Investor, yeni bir raporda, Samsung Electronics'in çeşitli akıllı telefon parçalarının arz emirlerini azalttığını ve bunun da Galaxy S8 / S8+ satışlarının yavaşladığına işaret ettiğini söyledi. Bununla birlikte, Samsung'un Kore'de üretilen Bixby akıllı arayüzü veya patlayan Galaxy Note 7 modelinin de satışların azalma nedeni olabileceği söylendi.

Yatırımcı, Galaxy S8'in yavaş satışıyla ilgili olarak bir Samsung yetkilisine başvurdu ancak görünüşe göre Galaxy S8 ve Galaxy S7 satışlarını doğrudan karşılaştırmaktan kaçındı. Galaxy S8 ilk önce üç ana pazarda satış yapmaya başladı. Samsung yetkilisi "S8'in satış hacminin S7'nin satış hacmine benzediğini" belirtti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknolojiOku
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...