Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AFAD'dan tatilcilere 'tsunami' uyarısı!

AFAD'dan tatilcilere 'tsunami' uyarısı!

YAŞAM Haberleri

Deniz veya okyanus kıyısında tatil yapacaksanız bu uyarılara kulak verin!

Okyanus veya deniz kıyısında tatil yapıyorsanız, "tsunami" riskini göz ardı etmeyin! Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "tsunami" konusunda bilgi notu hazırlarken, "Deniz kıyısına yakın yerleşim yeri seçerken, bu riski de, diğer afetler gibi dikkate alın" uyarısı yaptı. Tsunaminin nasıl geliştiğine dikkat çekilirken, "Tsunaminin karadaki hızı, insanın koşma hızından çok daha fazladır. Bu yüzden merak ederek tsunami tehlikesi olan kıyılara gitmeyin" denildi. Tsunamiyle ilgili şu uyarılar öne çıktı: nbsp;
gt; Çoğunlukla tsunaminin yaklaştığının ilk işareti büyük bir su duvarı değil, denizin ani olarak geri çekilmesidir. Bu nedenle, denizde ve deniz kıyısındayken bir deprem hissedildiğinde ve deniz çekilmesi gözlendiğinde tsunami tehlikesini hatırlamalıyız.
gt; Tsunami sırasında denizde ve kıyıya dönemeyecek durumdaysanız, kıyıdan uzaklaşarak derinliği 50 metre ve üzerinde olan yerlere gidin.
gt; Tsunaminin karadaki hızı, insanın koşma hızından çok daha fazladır. Bu nedenle merak ederek tsunami tehlikesi olan kıyılara gitmeyin. Oğuzhan ŞAHİN / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...