Asansör faciası savcısının değişmesini istedi

/ Kaynak: İHA
Asansör faciası savcısının değişmesini istedi

YAŞAM Haberleri  / İHA

CHP'li Mahmut Tanal, Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciası davasını yürüten savcının değiştirilmesini talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör faciası ile ilgili açıklama yaptı. Rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin soruşturmada tanık dinletmek istediklerini belirten Tanal, "Tanıklarımız savcılık tarafından dinlenilmedi. Tanıklarımız polis tarafından 'bilgisine başvurulan' sıfatıyla yeminsiz bir şekilde dinlenildi. Bu hukuka aykırıdır" dedi.Torunlar İnşaat firmasının tanıklarının savcılık tarafından dinlenildiğini iddia eden Tanal, "Bizim tanıklarımız da savcılık tarafından dinlenilmeliydi. Savcılık tanıklarımızı dinlememiştir. Soruşturmayı yürüten savcının dosyadan el çektirilmesi ve tanıklarımızın savcılıkça dinlenilmesi için başsavcılığa başvurduk" dedi.Tanal, yaptığı açıklamanın ardından başsavcılığa sunduğu dilekçeyi basın mensuplarıyla paylaştı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...