Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Sahil yolunda bisikletli eylem

Sahil yolunda bisikletli eylem
Başlık ResmiSahil yolunda bisikletli eylem

Vedat Koymalı'nın can verdiği yere bisikletleriyle gelen yaklaşık 50 kişi, Sahil Kennedy Caddesi'ni tek şerit olarak Topkapı yönüne doğru trafiğe kapattı.

Kaydet
a- | +A
Bisikletli Ulaşım Platformu üyesi bir grup, geçen Cumartesi günü Zeytinburnu sahil yolunda bisikletiyle balıktan dönerken TIR'ın çarpması sonucu hayatını kaybeden 38 yaşındaki Vedat Koymalı'nın öldüğü yerde eylem yaptı.Vedat Koymalı'nın can verdiği yere bisikletleriyle gelen yaklaşık 50 kişi, Sahil Kennedy Caddesi'ni tek şerit olarak Topkapı yönüne doğru trafiğe kapattı. 'Bisikletli ölümlerini durdurun', 'Tam burada bir bisikletli öldürüldü', 'Katilim olma' pankartları taşıyan eylemcilere yoldan geçen sürücüler de klakson çalarak destek verdi. Grup adına bir basın açıklaması yapan Bisikletli Ulaşım Platformu Temsilcisi Ergin Ertekin, Vedat Koymalı'nın bisikletiyle evine giderken hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Yetkililere defalarca bildirmemize rağmen, Zeytinburnu sahil yolunda bulunan 'sözde' bisiklet yolu bir ölüme sebep oldu. Bisikletli ölümler artık dursun diye konuştu.
Açıklamanın ardından bir süre daha yol üzerinde düdük çalıp ellerindeki pankartları taşıyan bisikletli eylemciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.