Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kapıkule'den tır geçişi yapılamıyor

Kapıkule'den tır geçişi yapılamıyor
Başlık ResmiKapikule'den tir geçisi yapilamiyor

Bulgaristan'da bazı yollar yağış dolayısıyla su altında kaldığı için Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen tırlar komşu ülkeye geçemiyor.

Kaydet
|
AA muhabirinin, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bulgaristan'daki sağanak dolayısıyla Kapıkule Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı yolundaki dere taştı.Yolda su birikintileri oluştuğu için geceden bu yana güvenlik gerekçesiyle komşu ülkeye tır geçişine izin verilmiyor. Geçişlerin durması nedeniyle yurt dışına çıkış için Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen tırlar 6 kilometre kuyruk oluşturdu. Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Trakya Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, tırları Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na yönlendiriyor.

Bulgaristan'dan açıklama

Bulgaristan Gümrükler Ajansı'ndan yapılan açıklamada da, Kapıkule'nin Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı karayolunun su altında kaldığı ve gece yarısından itibaren sınırdan geçişlerin yapılamadığı bildirildi.
Sınır kapısına giden yol üzerinde yer yer yarım metre derinliğinde yağmur suyu toplandığı ve araç geçişlerinin yapılamadığı bildirildi.
Kapitan Andreevo'dan Kapıkule'ye geçecek araçlar Lesovo-Hamzabeyli Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.
Ayrıca, ülkenin güneydoğu bölgesinde devam eden yağmur Haskovo, Kırcaali, Dimitrovgrad ve Svilengrad bölgelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su altında bıraktı.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.