Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İBB'den plaj temizligi

/ Kaynak: İHA
İBB'den plaj temizligi

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi180 personel 8 adet özel plaj temizleme makinesiyle her gün İstanbul plajlarında temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

İBB tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da birçok noktada su kalitesinin denize girilebilecek kadar temiz olduğu belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2005 yılından itibaren şehrin plajlarını denize girilebilir hale getirdi. Cankurtaran ve temizlik çalışmalarıyla plajlardaki hizmet kalitesi de en üst seviyede tutuluyor.

Yapılan ölçümlere göre; Güneş, Menekşe ve Caddebostan gibi merkezi plajlar dahil birçok noktadaki su kalitesi rahatlıkla denize girilebilecek kadar temiz. Plajlardaki temizlik ve bakım çalışmaları, İBB Şirketlerinden İSTAÇ'ın denetiminde 180 personel 8 adet özel plaj temizleme makinesiyle sürdürülüyor.

İstanbul'un 515 kilometrelik kıyı şeridindeki tüm sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantları, 30 adet daimi ve 12 adet yazlık ekiplerden oluşan toplamda 42 adet mobil temizlik ekiple aralıksız her gün temizleniyor.

YOSUNLARIN TEMİZLENMESİNE ÖZEL ÖNEM VERİLİYOR

Yaz aylarında özellikle lodosun etkili olduğu günlerde yoğunlaşan yosunların temizliğine de özel önem veriliyor. Bölgenin fiziki yapısına göre Amfibik yosun temizleme makinasıyla denizin içindeki yosunlar ve karadan lastikli loder (jcb) kullanılarak karaya vurmuş yosunlar toplanarak döküm sahalarına gönderiliyor. Kıyı ve plaj bölgelerinde mobil ekipler tarafından toplanan atıkların içindeki ambalaj atıkları da yerinde ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aralıksız temizlik ve güvenlik hizmeti verdiği plajlardan bazıları şunlar: "Çatalca, Çilingoz, Karacaköy, Ormanlı,Yalıköy, Yeniköy, Eyüp Ağaçlı, Sarıyer Kısırkaya, Kilyos, Gümüşdere, Beykoz Riva Merkez, Şile, Kızılcaköy, Sahilköy, Doğancılı, Alacalı, Sofular, Kumbaba, Ayazma, Ağlayankaya, Uzunkum, Akçakese, Kurfallı, Ağva, Tuzla Halk Plajı, Kadıköy Caddebostan 1, Caddebostan 2, Suadiye, Bakırköy, Çiroz, Güneş, Florya, Yeşilköy, K. Çekmece Menekşe, Beylikdüzü Gürpınar, Büyükçekmece, Kumburgaz, Kamiloba, (Celaliye) Silivri, Selimpaşa, Silivri Çanta, Semizkum, Gümüşkaya".

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...