Davulcular son sahur için çaldı

Davulcular son sahur için çaldı

YAŞAM Haberleri

Kars'ta, ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan ramazan davulcuları, vatandaşları sahura kaldırarak son mesailerini yaptı

Sarıkamış ilçesinde ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ramazan davulcuları, son kez davul çalarak vatandaşları sahura kaldırdı. Kent merkezindeki 9 mahallede ikamet eden vatandaşları, dört davulcu ramazan ayı boyunca davul ve maniler eşliğinde sahura kaldırdı. Bugün de mahalle mahalle dolaşan ramazan davulcuları, vatandaşları son kez sahur için kaldırarak, son mesailerini yaptı. Davulculardan Rasim Kaya, 12 yaşındaki oğlu Azat ile İnönü Mahallesi'nde davul çalıp, mani söyledi.
Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gece son defa sahur davulunu çaldıklarını belirterek, kazasız belasız bir ramazan ayının da sonuna gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ramazan ayında Sarıkamış'ta havanın soğuk geçtiğini vurgulayan Kaya, "Geceleri soğuk olmasına rağmen bu bizim işimiz. Ramazan boyunca vatandaşlarımızı sahura kaldırdık. Oğlum Azat da bizlere destek oldu" dedi.
Kaya, "Tabii bu işi severek yapıyoruz hem de ramazan davulculuğu geleneğini de devam ettirmeye çalışıyoruz. Gelecek yıl da inşallah aynı şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...