Suruç'taki patlamada, 30 kişi hayatını kaybetti, 104 yaralı var

Suruç'taki patlamada, 30 kişi hayatını kaybetti, 104 yaralı var

YAŞAM Haberleri

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiği, 104 yaralının tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiği, 104 yaralının tedavisinin sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile geldiği Şanlıurfa'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç ilçesinde meydana gelen saldırıda yaralananların bir kısmının taburcu edildiğini, bir kısmının ise Şanlıurfa ve Suruç'taki hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü söyledi. nbsp;

Saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Öztürk, "Suruç'ta şu an itibariyle 30 kaybımız var. Sonuç itibariyle son derece üzücü bir terör olayı ile karşı karşıyayız. Olayı lanetliyoruz, bu menfur saldırıda ölen bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

"Saldırının canlı bomba olduğunu düşünüyoruz"

Olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldiklerini vurgulayan Bakan Öztürk, kentte gelecek diğer bakanlarla bir kez daha saldırıyı değerlendireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni bir bilgi olursa sizinle paylaşırız. Saldırının canlı bomba olduğunu düşünüyoruz. Canlı bombanın kimliği ile ilgili henüz net bir isim belirlenmiş değil, bir süre sonra onu da tespit edeceğiz. Tespit ettikten sonra bağlantılarını tespit edip akabinde kamuoyuna açıklayacağız."

Teknik ekip görevlendirildi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirildiği bildirildi.

Bölgede gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır. Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır."

HSYK Şanlıurfa'dan 2 savcı daha görevlendirdi

Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi içinSuruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Şanlıurfa'dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirildi.

Cenazeler Gaziantep Adli Tıp Kurumunda

Bu arada, patlamada olay yerinde hayatını kaybedenlerin cenazeleri, incelemenin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp kurumuna getirildi. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 3 savcı patlamanın meydana geldiği kültür merkezi bahçesinde yaklaşık 5 saat süren incelemelerin ardından tabutlar cenaze araçlarıyla konvoy halinde Gaziantep'e getirildi. İşlemleri tamamlanan cenazelerin sabah ailelerinde sahiplerine teslim edileceği öğrenildi. Öte yandan, HDP Gaziantep il teşkilatı tarafından adli tıp kurumu önünde cenaze yakınlarına yardımcı olabilmek için kriz masası oluşturuldu.

Suruç'taki patlamada, 30 kişi hayatını kaybetti, 104 yaralı var

Suruç'taki patlamada, 30 kişi hayatını kaybetti, 104 yaralı var

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41'inci yıldönümü nedeniyle KKTC'ye giderken Suruç'taki patlama meydana geldi. Erdoğan'ın Kıbrıs'a iner inmez olayla ilgili bilgi aldığı ve yetkililerle durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

YARALILAR İÇİN KAN ARANIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

KOBANİ'YE GEÇMEK İSTİYORLARDI

Suruç'taki patlama, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na bağlı gençlerin, Kobani'ye geçmek üzere toplandıkları merkezde gerçekleşti. nbsp;

Bölgedeki kaynaklar, patlamanın Amara Kültür Merkezi'nde, gençlerin Kobani'ye geçiş amaçlarını anlatmak üzere basın açıklaması yaptıkları sırada gerçekleştiğini kaydediyorlar. nbsp;

Gençlerin, başta İstanbul olmak üzere, Kobani'ye geçmek üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinden geldikleri, Kobani'ye yardım, oyuncak gibi malzemeler götürülmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE JANDARMA KOMUTANI OLAY YERİNDE

Olayın ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü de patlama yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, patlamada intihar saldırısı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Yaralılar ile ölenlerin cesetleri Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralılardan durumu ağır olanlar ise Şanlıurfa'daki hastanelere sevkedildi. İlçede yaralılar için kan anonsları yapıldı. Çalışmalar sürerken, saat 13.30 itibarıyla çay bahçesinde hastane morguna kaldırılmayı bekleyen cesetlerin bulunduğu görüldü.

İKİNCİ PATLAMA İDDİASI

Bu arada sınır kesiminde ikinci bir patlama olduğu iddia edildi. Ancak Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın iki tarafında herhangi bir patlama olmazken, söz konusu patlamanın Kobani merkezde olduğu ve burada da yaralılar olduğu söylendi.

AK PARTİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Suruç İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırıyı düzenlenen basın açıklamasında kınadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Celaletttin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve diğer ilçe belediye başkanları ile teşkilat üyelerinin katıldığı açıklamada Beyazgül, Urfa'nın huzurunu bozmak isteyenlere Urfa halkının fırsat vermeyeceğini söyledi.

Beyazgül, açıklamasında şunları söyledi:

"Suruç'ta, bir kısım vatandaşlarımıza saldırı olduğunu biraz önce öğrendik. Tabi ki, mağdurlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Saldırı kimden gelirse gelsin, bu bir şiddettir, terördür, bunu kınıyoruz. Saldırıda, kime yapılırsa yapılsın bunlar bizim gözümüzde mağdurdur, mazlumdur. Urfa'nın huzuruna, ülkemizin huzuruna yapılan bir saldırıdır. Urfamız, geçmişten bu yana barış içerisinde huzur içerisinde kendi gelenekleriyle, örfüyle, adetiyle, hoş görüsüyle huzurlu bir kent olarak yaşamıştır. Urfalı'nın iradesi bundan sonra da bunu devam ettirmek yönündedir. Esas saldırı, Urfamıza olmuştur. Urfa halkına olmuştur. Bunu onaylamıyoruz. Saldırının detayları konusunda henüz detaylı bilgiye sahip değiliz. Bizim genel prensimiz; terör kimden gelirse gelsin, kınanması gereken bir husustur. Terörün adı, adresinin olmadığını biliyoruz. Orada yaralanan insanlara da, sağlık ve şifa diliyoruz. Şehrimiz adına bunların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz. Saldırıyı bir kez daha terin ediyorum, kınıyorum. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ayrıca, Urfamızın huzur kenti olması özelliğini bozmak isteyenlere de Urfa halkı bu fırsatı vermeyecektir."

Kaynak: Ajanslar

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...