Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Urfa'da 15 YDG-H üyesi tutuklandı

Urfa'da 15 YDG-H üyesi tutuklandı
Fotoğraf Başlığı Urfa'da 15 YDG-H üyesi tutuklandi

Şanlıurfa ve ilçelerinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaydet
a- | +A
Şanlıurfa ve ilçelerinde polis tarafından düzenlenen operasyonlarda, PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde yer alarak terör örgütü lehine gösterilere katıldığı ve organize ettiği ileri sürülen 56 kişi gözaltına alındı. İfadeleri tamamlanan 56 şüpheliden 43'ü bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 28'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Yasin Ç., Bozan Ç., Mehmet K., Abdulkadir İ., Veysi T., İbrahim K., Yunus K., Ahmet K., İbrahim Y., Mustafa T., Dara A., Ferit A., Bozan D., Mehmet Salih A. ve Sabri A. tutuklanarak cezaevine konuldu.
Polisteki sorgulaması süren diğer şüphelilerin ise gün içerisinde adliyeye çıkarılacağı bildirildi. Bu arada operasyon kapsamında gözaltına alınan ve PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H bölge sorumlusu olduğu ileri sürülen Ferit Yıldız'ın da mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.


Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.