Urfa'da 15 YDG-H üyesi tutuklandı

/ Kaynak: DHA
Urfa'da 15 YDG-H üyesi tutuklandı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Şanlıurfa ve ilçelerinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa ve ilçelerinde polis tarafından düzenlenen operasyonlarda, PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde yer alarak terör örgütü lehine gösterilere katıldığı ve organize ettiği ileri sürülen 56 kişi gözaltına alındı. İfadeleri tamamlanan 56 şüpheliden 43'ü bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 28'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Yasin Ç., Bozan Ç., Mehmet K., Abdulkadir İ., Veysi T., İbrahim K., Yunus K., Ahmet K., İbrahim Y., Mustafa T., Dara A., Ferit A., Bozan D., Mehmet Salih A. ve Sabri A. tutuklanarak cezaevine konuldu.
Polisteki sorgulaması süren diğer şüphelilerin ise gün içerisinde adliyeye çıkarılacağı bildirildi. Bu arada operasyon kapsamında gözaltına alınan ve PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H bölge sorumlusu olduğu ileri sürülen Ferit Yıldız'ın da mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.


YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...