HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şehit polis son yolculuğuna uğurlanıyor

Kaynak: AA
Şehit polis son yolculuğuna uğurlanıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Çınar ilçesinde dün terör örgütü PKK üyeleri tarafından şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Hastane morgundan alınan Uyar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirildi.
Meslektaşlarının omuzlarına alınan şehidin cenazesi, katafalka konuldu. Törende Uyar için dua edildi, şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve hamile polis memuru eşi Nedime Uyar, gözyaşlarına hakim olamadı.
- Vali Aksoy
Vali Hüseyin Aksoy, törende, güvenlik birimlerinin alçakça saldırının faillerini yakalayıp, yargı önüne çıkaracağını söyledi.
Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör eylemlerinin son günlerde arttığına dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi ilimizde de gerek kent merkezinde gerekse kırsalda bu tür eylemlerin arttığını görmekteyiz. Jandarma ve emniyet teşkilatımız, terörle mücadele konusunda büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır, bundan sonra da büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzur ve güvenliği için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bütün birimlerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürecektir."
- İl Emniyet Müdürü Böğürcü
İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de saldırıyla ilgili 13 şüphelinin gözaltına alındığını anlattı.
Uyar'ın çay ocağı önünde aracından inerek soru soran vatandaşlara yanıt verdiği esnada saldırıya uğradığını belirten Böğürcü, saldırının, milletle devletin kucaklaşmasını çekemeyen hainler tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı.
Böğürcü, "Hainler her zaman yaptıkları gibi kalleşçe, arkalarından araçla yaklaşarak uzun namlulu silahlarla saldırı yapmışlardır" dedi.
Her daim milletin emrindeki emniyet teşkilatının her neferinin acıları aşabilecek sabır ve metanete sahip olduğuna dikkati çeken Böğürcü, "Menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza ve aziz şehidimize Allah'tan rahmet dilerken, milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken, hain emeller peşinde olan zalimler, bizler var olduğumuz sürece sinsi emellerine asla ulaşamayacaktır" diye konuştu.
- "Görevimin başındayım"
Bazı internet sitelerinde görevden alındığı iddiasına ilişkin haberlere de değinen Böğürcü, şunları kaydetti:
"Görevimin başındayım, görev verildiği gibi alınır da. Moralimizi bozmaya, sinirlendirip hata yaptırmaya çalışan bu tip haberler mücadelemizden, azmimizden herhangi bir şey eksiltmeyecektir. İçinde bulunduğumuz zor bir dönem. Biz burada dahili ve harici hainlerle savaşıyoruz. Bir tarafta hainliğin ve kalleşliğin sembolü bölücü terör örgütü, diğer ve her tarafta insani ve devlet değerlerine adice saldıran, maneviyatı ve morali bozmayı akıl ve çıkar zanneden zavallılar, devletin gücü hepinizle mücadele etmeye yetecektir."
Vali Aksoy'un yanı sıra, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da katıldığı törenin ardından şehidin naaşı, memleketi Manisa'ya gönderildi.
Gazi Mahallesi'ndeki çay ocağının önünde oturan polis memuru Mehmet Uyar'a dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK'lıların bulunduğu otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, Uyar, Osman Çaran ve İbrahim Turan yaralanmıştı.
Çınar Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Uyar ve Çaran hayatını kaybetmişti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...