Şehit Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

/ Kaynak: İHA
Şehit Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki saldırıda şehit düşen Tank Er Abdulhalit Aras, Van'da Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Şehit Tank Er Abdulhalit Aras için Yukarı Norşin Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi İbrahim Taşyapan, askeri erkan ve kurum müdürlerinin katıldığı törende şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döken yakınları, Kürtçe ağıtlar yaktılar.



Şehit Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi



Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehit Aras'ın naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bakan Eker'in de omuz verdiği tabutun taşınması sırasında bir grup 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Şehidin yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Gruptaki bir kişinin 'Artık yeter, hepimiz kardeşiz' sözleri dikkat çekti. Akköprü Mezarlığı'na getirilen şehit Aras'ın cenazesi, Kürtçe ağıtlarla gözyaşları arasında toprağa verildi.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...