Afete hazırız

Afete hazırız

YAŞAM Haberleri

Türkiye çapında 35 bin 839 kişilik arama kurtarma ekibi, muhtemel bir felaket karşısında hiçbir talimat beklemeden harekete geçecek

Ebru Karatosun ANKARA
Muhtemel afetlere karşı ülkemizde anında müdahale için 35 bin kişilik arama kurtarma ekibi tetikte bekliyor. 17 Ağustos, 11 Kasım gibi acı afet tecrübeleri olan Türkiye, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kanalıyla Türkiye Afet Müdahale Planı'nı (TAMP) devreye soktu. 7'den 70'e herkesi ilgilendiren Türkiye Afet Müdahale Planı'ndan öne çıkan başlıklar şöyle: * Türkiye çapında 35 bin 839 kişilik arama kurtarma ekibi göreve hazır. * Hazırlanan TAMP 81 ilde uygulanabilecek. * Türkiye çapında 22 Lojistik Merkezi kuruldu. * Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İş Yeri ve Afete Hazır Gençler projeleri olan Afete Hazır Türkiye kampanyasıyla bugüne kadar 4 milyon kişiye afet bilinci eğitimi verildi. * TAMP ile, deprem, sel, heyelan, çığ, yangın ve endüstriyel kazalar gibi afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin görev ve sorumluluklarının uzmanlık alanlarına uygun bir biçimde tanımlandı. * Hazırlanan plan dahilinde, daha hızlı koordinasyon sağlanması maksadıyla web tabanlı bir iletişim ağı ve ortak karar destek mekanizması olan AYDES (Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi) geliştirildi.* nbsp;Herhangi bir ilde afet olması durumunda AFAD önce afetin seviyesini belirleyecek. Ardından hiçbir talimat beklenmeden harekete geçilecek.* Plan çerçevesinde İstanbul'da tahliye edilecekler de dahil olmak üzere, yaklaşık 2.1 milyon insan için geçici barınma alanı belirlendi. * İstanbul'da bin 332 toplanma alanı bulunuyor. İstanbul'daki muhtemel afetlere müdahalede etkin görev alacak, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsayan bir müdahale ağı oluşturuldu. İstanbul'da muhtemel bir depremde de şehir dışından katkı verilecek noktalar da belirlendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...