Mardin'de 'özerklik' açıklaması yapan 1 kişi gözaltına alındı

/ Kaynak: DHA
Mardin'de 'özerklik' açıklaması yapan 1 kişi gözaltına alındı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Kent Meclisi adına sözde 'özerklik' açıklaması yapan Muhsin Aksan, polis tarafından gözaltına alındı.

Nusaybin'de 9 Ağustos günü Kent Meclisi adına özerlik açıklaması yapıldı. Açıklamaya okuyan Muhsin Aksan, "Nusaybin halkı olarak 30 yıldır direndik bugün de direnmeye ve onurlu bir yaşamı kurmaya hazırız. Tüm bu nedenlerle devletin kurumlarının Nusaybin'de hiç bir meşruluğu kalmamıştır. Biz de bu kurumları tanımayacağız. Kendi yaşamımızı, demokratik temelde inşa edip demokratik öz yönetimimizi oluşturarak direnişle yaşamımızı savunacağız. Nusaybin halkı olarak tüm bu saldırılara bu temelde cevap olacağımızı ifade ediyoruz" demişti.
Aksan, bugün polisin evine düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Muhsin Aksan, soruşturmasının yürütüleceği Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...