HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Alanya'da çöp depolama alanında yangın

Kaynak: AA
Alanya'da çöp depolama alanında yangın

YAŞAM Haberleri  / AA

Alanya ilçesinde eski belediye çöplüğünde çıkan yangın, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Türkler Mahallesi'nde bir yıl önce Orman İşletme Müdürlüğünce kapatılan belediye çöplüğünde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, yangın söndürme helikopteri, 3 arazöz, 2 ilk müdahale ve 5 itfaiye aracı, 2 iş makinesi, 4 teknik eleman ve 19 işçiyle müdahale edildi.
Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, yaptığı açıklamada, yanan alanın eski çöplük olması nedeniyle çalışmaların zorlukla gerçekleştirildiğini söyledi.
Çöplük çevresinde blok halinde genç ormanlar bulunduğunu kaydeden Yıkıcı, "Oldukça riskli bölgede çıkan yangın ekiplerimizin etkin ve hızlı müdahalesi sonucu ormanlık alana sıçramadan kısa sürede kontrol edildi. İşletme Müdürlüğü olarak bölgede gerekli tedbirleri alacağız. İş makinemizle çöplük alanı ve ormanı birbirinden ayıran şeritleri genişletme çalışmaları yapacağız" diye konuştu.
Yıkıcı, hava koşulları nedeniyle orman yangınları açısından riskli günlerde olduklarını belirterek, vatandaşları duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...