PKK yaktı yıktı, devleti suçladı!

PKK yaktı yıktı, devleti suçladı!

YAŞAM Haberleri

Evler PKK'nın patlattığı bombalar yüzünden zarar gördü, araçlar yakıldı. Alt yapı tahrip edildiği için de ilçede ne su, ne elektrik, ne de internet var...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bir haftadır uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla terör örgütü PKK'nın ilçeye verdiği tahribat gün yüzüne çıktı. İlçede konteynerlerin devrilmesi ve barikat kurmak için kullanılması nedeniyle çöpler sokaklara saçılırken, ara sokaklarda kazılan hendekler ve kum torbaları ve çöp konteynerlerinden kurulan barikatlar vatandaşları mağdur etti. İlçedeki Yafes, Nur, Cudi mahallerindeki çatışmalarda çok sayıda ev ve işyerinin zarar gördüğü, bazı evlerin duvarlarının yıkıldığı, bazı araçların yakıldığı, birçok aracın da isabet eden kurşunlarla delik deşik olduğu görüldü. 

İlçede esnaf yavaş yavaş kepenk açmaya başladı. Cizre'de cep telefonları halen çalışmazken, internet bağlantısında da sorunla karşılaşılıyor. İlçenin bazı mahallelerinde ise halen elektrik bulunmuyor, çatışmalar sırasında şebekenin tahrip olduğu yerlere su verilemiyor. Yasağın kalkmasının ardından yakınları ve komşuları ile hasret gideren ilçe sakinleri yaşadıkları huzursuzluğun ve korkunun son bulmasını istiyor.

Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan vatandaşlardan Osman Kartal, "Çatışmalardan dolayı çok korktuk. Çocuklarım ve torunlarımla bir hafta boyunca 7 kişi evimizin bodrum katında kaldık" dedi. 

Osman Aydın ise PKK'nı kendi halkını mayınlı tuzaklarla öldürmekten çekinmediğini belirterek, "Kürtlerin savunucusu olduklarını iddia edenler bizim sırtımızdan maaş alıp sadece suyu bulandırıyorlar. Biz barış istiyoruz. PKK'nın şehirde bizi daha fazla perişan etmesini istemiyoruz" diyerek isyan etti. İlyas Gözüngü da, olayların hendek kazıp karşılık verdiği için başladığını belirterek, "Sokakların hepsi kazılmış durumdaydı. Bunu tasvip etmiyoruz. Buna karşıyız. Her çıkan kişiyi vuruyorlardı" dedi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...