Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karnından 5 kilogram tümör çıkarıldı

Karnından 5 kilogram tümör çıkarıldı

YAŞAM Haberleri

Denizli'de, karın şişkinliği şikayetiyle hastaneye başvuran kadının karnından 5 kilogram tümör çıkarıldığı bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Aydın'ın Kuyucak ilçesinde ikamet eden 73 yaşındaki Halime S, karın şişliği şikayetiyle PAÜ Hastanesine başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda Halime S'nin ameliyat edilmesine karar verildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Başak Yıldırım, hastanın karnını tamamen dolduran kitle tanısı için hastanın 3 aydır çeşitli hastanelerde tetkik edildiğini, yapılan tomografi incelemesi sonucunda bir tanı konulamadığını belirtti.

Üniversitenin gastroenteroloji bölümünce kendilerine danışıldığını aktaran Yıldırım, "Ameliyat ve ameliyat esnasında tanı kararı verilmiştir. Tomografide batın içinde sıvı olarak tariflenen kitlenin aslında tüm batını dolduran yumurtalık kisti olduğu anlaşılmıştır. Kist 5 kilogram ağırlığına ulaşmıştır. Literatürde sadece bu büyüklüğe ulaşan 5 vaka bulunmaktadır. Hastanın nefes bile almasını engelleyen bu kitle çıkarılınca hasta normal nefes alıp vermeye başlamıştır. Tanımızda musinoz yumurtalık kanseri ve eşliğinde apandistte de aynı tür tümör izlenmiştir. Cerrahi işlemleri tamamlanan hastanın sonraki tedavileri planlanacaktır" dedi.

Halime S, ameliyat sonrası her yönden rahatladığını belirterek, PAÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ekibine teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...