Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeliler sınıra akın etti

/ Kaynak: İHA
Suriyeliler sınıra akın etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde yaşayan binlerce Suriyeli, ülkelerine gitmek için Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın etti.

Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Güvenlik birimleri, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Suriyelilerin ülkelerine gidişlerinin hızlandırılması için Suriyelileri sıraya koyarak Göç İdaresi tarafından kayıtları yapıldıktan sonra ülkelerine gönderiyor. AFAD Kilis İl Müdürü İlhami Akgül'ün, geçişlerin hızlı yapılması için bizzat organize ettiği öğrenildi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın Suriyelilerin ülkelerine gidişleri ile ilgili bilgi alarak gerekli yönlendirmeyi yaptığı, Ankara'ya tüm gelişmeler hakkında bilgi verdiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'de bulunan ve AFAD tarafından geçici tanıtım kartı verilen Suriyelilerin ülkelerine gidişlerine izin verdiği ve bayram sonuna kadar Suriyelilerin geçişlerine izin verileceği öğrenildi. Şu ana kadar 5 bin Suriyelinin ülkelerine gittiği öğrenildi.


Yanlarına eşyalarını alan Suriyeliler ülkelerine gitmek için uzun kuyruklar oluştururken, çocuk ve yaşlıların bekleyişleri yürekleri burktu. Suriyeliler yaptıkları açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ettiklerini ifade ederek, “Kurban Bayramı'nı ülkemizde geçirmemiz için bize izin verdiler. İşlemler daha hızlı gerçekleşirse daha iyi olacak. Böyle saatlerce ayakta bekliyoruz" dedi.


Öte yandan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriyelilerin ülkelerine geçişlerine yarın izin verileceği öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...