Suriyeli öğrenciler de ders başı yaptı

/ Kaynak: İHA
Suriyeli öğrenciler de ders başı yaptı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci ailelerin çocukları, Avcılar'da bulunan bir ortaokulda eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor.

Kendilerine verilen ilgiden memnun olan çocuklar, Türkiye'ye teşekkür etti. 2015-2016 eğitim öğretim yılı başladı. Türkiye'de bulunan çocukların yanı sıra ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar da eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyor. Suriyeli çocuklar, başlatılan proje kapsamında Avcılar Atatürk Ortaokulu'nda eğitimlerine devam edecek. Öğleye kadar Türk çocuklara eğitim veren okulda, öğleden sonrada Suriyeli çocuklara ders veriliyor. Eğitimlerine devam etme imkanı bulan Suriyeli çocuklar ve aileleri ise hizmetten memnun.
Okulda eğitim görecek olan çocuklardan Abdullah Erbava, Halep'ten geldiğini ve eğitimine kaldığı yerden devam edeceği için mutlu olduğunu ifade ederek, “Biz okul için geldik buraya. Suriye'de bir tek 2'nci sınıfa gittim ben” dedi.
Suriyeli başka bir öğrenci de, “Türkiye çok güzel, okul çok güzel. Türkiye'ye teşekkür ederim. Ortaokul 1'nci sınıfa gidiyorum” diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...