Teröre ağır darbe

Teröre ağır darbe

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır Silvan'daki operasyonlar altıncı gününde devam ederken teröristlerin mevzilendiği noktalardan dumanlar yükseldiği görüldü.

Hakkâri Şemdinli'de 11 PKK'lı terörist öldürüldü. Dün internet sitesinden açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün devam eden operasyonlarda 11 Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Şırnak ve Silvan'da da iki terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır'ın 3 mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan ilçesinde terör örgütüne büyük darbe vuruldu. İlçede, insansız hava araçları ve helikopter desteği ile başlatılan operasyonlar sürüyor. Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde terör örgütünün açtığı hendek ve barikatlara yönelik operasyonlara Diyarbakır ve Ankara'dan sevk edilen çok sayıda özel hareket birliği katılıyor. Çatışmalarda teröristlerin mevzilendiği noktalardan dumanların yükseldiği görülürken, zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor. İlçedeki söz konusu mahallelerde geçtiğimiz Salı sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yurt genelindeki terör bilançosu da şöyle oldu: Diyarbakır Kocaköy'de vatandaşların ihbarı üzerine tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı yerinde imha edildi. Diğer taraftan Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ üyesi olduğu değerlendirilen 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde de polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. 3 polis ile evinin önünde duran bir çocuk yaralandı. Polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. (Kaynak: Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...