Sağanak yağışta evler su içinde kaldı

Sağanak yağışta evler su içinde kaldı

YAŞAM Haberleri

Ege’de iki gündür devam eden şiddetli yağış nedeniyle birçok şehirde caddeler sular altında kalırken, sürücüler zor anlar yaşadı.

Aydın’ın Didim ilçesinde, etkili olan sağanak yağmur, zemin katlardaki evlerde su baskınlarına neden oldu. Didim’de iki gündür devam eden sağanak yağış yüzünden gece saatlerinde su baskınları yaşandı. Yağış nedeniyle caddelerde oluşan yağmur suları, sürücülere zor anlar yaşattı. Sağanak yağmur, ilçe merkezinde alçak kesimlerdeki evlerde de su baskınlarına neden oldu. Efeler Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın zemin katında bulunan bir evi su bastı. Eve dolan yağmur suları, tahliye edildi. Öte yandan sağanak yağışla birlikte etkili olan fırtına, denizde dev dalgalar oluşturdu.Öte yandan İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarısını yaptığı sağanak yağmur, kentte gece saatlerinde etkili oldu. Yağmur nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. Şiddetli yağmur, olumsuz etkilerinin yanı sıra kente güzellik de getirdi. İzmir Körfezi, güneşin kendini göstermesiyle gökkuşağı ile taçlandı.

Şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugünden itibaren yağışların İstanbul, Balıkesir,  Manisa, Uşak ve Denizli’nin batı ilçelerinde kuvvetli, İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir’in batı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı  tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.  Didim’de şiddetli yağmur yüzünden alçak kesimlerdeki evlerin alt katlarını basan sular, belediye ve itfaiye ekipleri tarafından boşaltıldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...