Van, Hakkari ve Bitlis'te kar yolları kapattı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Van, Hakkari ve Bitlis'te kar yolları kapattı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Van, Hakkari ve Bitlis'te dün geceden beri etkili olan kar yağışı birçok mahalle, köy ve mezranın yolunu ulaşıma kapattı.

Kar kalınlığının 50 santimetreyi aştığı Bitlis'te okullar bir gün süreyle tatil edildi.Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Van'da şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde yarım metreyi geçti. Kar nedeniyle 156'sı mahalle, toplam 343 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bitlis'te ise dün geceden beri aralıksız yağan kar kalınlığı şehir merkezinde 60 santimetreye ulaştı. Yüksek kesimlerde kalınlığı 80 santimetreyi bulan kar nedeniyle Ahlat ve Adilcevaz ilçesi dışında Bitlis genelinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Bitlis'te  294 köy yolu ulaşıma kapandı. Hakkari'de ise kar 10 köy ve 18 mezranın yolunu ulaşıma kapattı. 
Kar yağışı her zaman olduğu gibi en çok çocukları sevindirdi. Sabah okula giden öğrenciler bol bol kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...