3 kişilik araçtan 13 kaçak çıktı

Düzenleyen:
3 kişilik araçtan 13 kaçak çıktı

YAŞAM Haberleri

Edirne’de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen aralarında çocukların da bulunduğu 13 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı. 13 kaçak göçmenin 3 kişilik araca bindirildiği polis ekiplerince tespit edildi.

Avrupa hayaliyle yola çıkan göçmenler Yunanistan’a geçmek için Edirne’ye akın etmeye devam ediyor. Polis ekiplerince yapılan kontrollerde durdurulan bir araç içerisinde aralarında çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 13 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenlerin, organizatörler tarafından 3 kişilik araca 13 kişi olarak bindirilmesi ve gayri insani koşullarda seyahat ettirilmesi de dikkat çekti. 

Polis ekiplerince yapılan inceleme sonrası araç sürücüsü K.B. gözaltına alınırken, suçta kullanılan araca el konulduğu öğrenildi. İşlemleri tamamlanan Suriyeli kaçak göçmenler ise Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Şüpheli K.B.'nin ise çıkarıldığı mahkeme tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. 

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan yazılı açıklamada, "Göçmen kaçakçılığı suçunun insanlık suçu olduğu bilincinden hareketle, suç ve suçlular ile mücadelemiz artarak kararlılıkla devam edecektir" denildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...