Ardahan eksi 20’yi gördü, Aktaş Gölü buz pisti oldu

Düzenleyen:
Ardahan eksi 20’yi gördü, Aktaş Gölü buz pisti oldu

YAŞAM Haberleri

Ardahan’da son günlerde hava sıcaklıkları eksi 20 derecelere kadar düştü. Dondurucu soğuk nedeniyle Türkiye-Gürcistan sınırındaki Aktaş Gölü’nün yüzeyi ise tamamen dondu.

Soğuk hava, Ardahan’da etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının zaman zaman eksi 20 derecelere kadar düştüğü Ardahan’da dondurucu soğuklar nedeniyle nehir, göl ve çeşmeler buz tutarken araçlar çalışamaz hale geldi. Dondurucu soğuk nedeniyle Türkiye- Gürcistan sınırındaki Aktaş Gölü’nün yüzeyi tamamen dondu. Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Kenarbel köyü yakınlarında bulunan Aktaş Gölü’nün donması sonrası köy sakinleri, gölün yüzeyinde oluşan buz tabakalarını kırarak hayvanlarının su ihtiyaçlarını gideriyor. Köyde yaşayan Günay Göktaş, Aktaş gölünün 1 ay erken donduğunu söyleyerek, "Gürcistan ile sınırız. Aktaş Gölü yaklaşık 4 gündür dondu. Hayvanlarımızın su ihtiyacını kıyı kenarındaki buzları kırarak sağlıyoruz" dedi.

ARAÇLAR DONDU
Soğuk havadan dolayı birçok otomobil de çalışmadı. Araçlarını çalıştıramayan vatandaşlar başka otomobillerin aküsünden takviye yaparak çözüm bulmayı denedi. Sanayi esnafından Kenan Alan, çalışmayan araçların sanayi esnafının yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Ardahan’da soğuk havanın etkili olmasından dolayı araçlar donmakta ve zarar görmekte. Donan araçları ancak takviye ile sıcak su ile ısıtmayla çalıştırmak mümkün olabiliyor" dedi. Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Ardahan’da gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...