Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Birçok ilde olaylar çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Birçok ilde olaylar çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) öncülük ettiği yürüyüşün ardından olaylar çıktı.

Diyarbakır’da DİSK ve KESK tarafından, sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve yürüyüş yapıldı. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup, Elazığ Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasının ardından grup, Yenişehir ilçesi Ofis semtine doğru yürüyüşe geçti. Burada Ekinciler Caddesi üzerinde barikat kuran grup, polise de taşlarla saldırdı. Polis ise gruba biber ve tazyikli suyla müdahale etti. Bunun üzerine grup, ara sokaklara kaçarak dağılırken, olaylar kentin farklı bölgelerine de sıçradı.

Kentte olaylar yer yer sürüyor.

Birçok ilde olaylar çıktı
BATMAN’DA GERGİNLİK

Batman’da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) tarafından, bölgedeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı. Bu çerçevede, aralarında HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın da bulunduğu grup, Atatürk Parkı önünde toplandı. Grup burada basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. Ancak grup içerisindeki bazı şahıslar, yolu trafiğe kapatıp, slogan atarak, eylem yaptı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Çıkan olaylarda 7 kişi gözaltına alındı.

KIZILTEPE’DE YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE

Kızıltepe’de HDP, DBP, KESK ve DİSK’li yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup, sokağa çıkma yasaklarını ve çatışmaları protesto etmek amacıyla Eski Hastane Caddesi’nde bir araya geldi. Burada zincir oluşturan grup, yürüyüş yapmak istedi. Polis, gruba dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Ancak grup yürümekte ısrar edince polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bunun üzerine grup ara sokaklara kaçarak, dağıldı.
Birçok ilde olaylar çıktı
DİYARBAKIR

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...