Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteorolojiden kar ve sağanak uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA, AA
Meteorolojiden kar ve sağanak uyarısı

YAŞAM Haberleri  / iHA, AA

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile sabah saatlerinde Kayseri ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte batı ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney, zamanla kuzeybatı kesimlerde güney, doğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 4
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 11
İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 16
Adana: Parçalı ve az bulutlu 15
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 18
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10
Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 1
Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu 6

893 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 376, Bitlis'te 106, Muş'ta 120 ve Hakkari'de 291 yerleşim birimiyle ulaşım kesildi.
Kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürdüğü Van ve ilçelerinde, 376 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada da kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ile ilçelere bağlı 106 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
Açıklamada, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince çalışmaların aralıksız yürütüldüğü ifade edildi.

Muş
Muş'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ile ilçelere bağlı 120 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte kar yağışı nedeniyle 120 köy yolunun kapalı olduğunu, yolların açılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Hakkari
Hakkari'de de 82 köy ve 209 mezra yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını devam ettiriyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...