Polisten yürek sızlatan not

Düzenleyen:
Polisten yürek sızlatan not

YAŞAM Haberleri

Tarihi Sur ilçesi yıkık şehre dönüştü. Evlere girmek zorunda kalan güvenlik güçleri paranın yanına bu notu bırakıyor.

Sokak çatışmaların yaşandığı ilçe merkezleri adeta harabeye dönüştü. Özellikle tarihi Diyarbakır Sur İlçesi adeta ‘yıkık şehire' dönüştü. Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarını Hasırlı ve Fatihpaşa mahallelerinde çembere aldı. Hakimiyet alanları daralan örgüt mensupları boş olan vatandaşlara ait evlerin içine yerleştirdiği bombalı tuzakları patlatıyor.

Patlamalarda 3 güvenlik görevlisi yaralandı. PKK'nın keskin nişancıları kaçmak için bitişik olan evlerin arasında geçiş için tünel yaptı. Güvenlik güçleri, özelikle yüksek binalara mevzilenen ve asker ile polisleri şehit eden keskin nişancıları bulunduğu alanları ateş altına alıyor. Sur İlçesi'nde şiddetli silah ve patlama sesleri yankılandı. Etrafı UNESCO listesindeki tarihi surlar ile çevri yerleşim yerinde farklı noktalardan siyah dumanlar yükseldi.

Polisten yürek sızlatan not

POLİS BU NOTU BIRAKIYOR

Opersayonların 42'inci güne girdiği Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri 6 mahallede bulunan 3 bini evi tek tek arıyor. Vatandaşların boşaltığı bazı evleri kullanan özel haraket polisleri, ikametgâhta kullandıkları çay şeker için ev sahiplerine 10 lira bırakıp, ‘Hakkınızı helal edin. Biraz şekerinizi kullandık. Gönül isterdi ki rahatça çayımızı birlikte içelim. İnşallah olacak. Türkiye Cumhuriyeti' notunu yazdı. Bir işyerinden sigara, çikolata ve sakız gibi ihtiyaçlarını karşılayan polisler de 20 lira ile birlikte, 'İhtiyacımız olduğu için malzemenizden kullanıp bir miktar parasını bıraktık. Hakkınızı helal edin' notunu bıraktı.

KAYNAK: Habertürk

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...