Balıkesir'de eğitime kar engeli

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Balıkesir'de eğitime kar engeli

YAŞAM Haberleri  / DHA

Balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle 20 kırsal mahallenin yolu kapanırken 10 ilçede okullar tatil edildi.

Balıkesir'de dün gece başlayan ve sabahın erken saatlerinde etkisini arttıran kar nedeniyle yüksek kesimlerde yollar kapandı. Yer yer 15 santimetreyi bulan kar kalındığı ulaşımın yanı sıra eğitime de engelledi. Balıkesir'in Dursunbey ile Sındırgı İlçesi'nde bugün ilk ve orta dereceli okulların tamamı 1 gün süreyle tatil edildi. Ayvalık ile  Savaştepe'de taşımalı eğitim verilen okullar ile Bigadiç'te tüm okullar ise sadece öğleden sonra tatil edildi. Balya, Susurluk, Marmara, Gönen ve Manyas İlçesi'nde de taşımalı öğretim veren okullarda da 1 gün süreyle okullara kar tatili verildi. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışının durumuna göre okulların yarında tatil olup, olmayacağına karar verileceği bildirildi. 

20 KIRSAL MAHALLENİN YOLU KAPALI 
Balıkesir İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir, Balıkesir-Çanakkale Karayolları gibi ana arterler ile ilçe yollarının açık olduğu bildirildi. Balıkesir'in ilçeleri Balya'da 1, Savaştepe'de 8, Sındırgı'da 11 kırsal mahallenin yolunun ulaşıma kapalı olduğu kaydedildi. 
Meteoroliji, Balıkesir'de kar yağışının devam edeceğini, günün en yüksek sıcaklığının sıfır, en düşük sıcaklığının ise, sıfırın altında 4 derece olacağı tahmininde bulundu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...